Home Viata sanatoasa Parodontoza, tratata de specialisti cu experienta in clinicile stomatologice moderne

Parodontoza, tratata de specialisti cu experienta in clinicile stomatologice moderne

by Dinu Alexandra

Parodontoza, tratata de specialisti cu experienta in clinicile stomatologice moderne

O placa dentara persistenta si cu o vechime foarte mare duce la aparitia unei boli gingivale foarte grave denumita parodontoza sau boala parodontala. Parodontoza afecteaza direct gingia, se manifesta ca o inflamatie cronica cu urmari foarte grave: pierderea dintilor definitivi.

Mai grav este ca parodontoza afecteaza si ligamentul parodontal si osul alveolar, deci sunt distruse si tesutul moale si osul care sustine dintii. La inceput nu e nimic de sperita, apar gingivitele, care se po tratata, poate niste dureri surde. Cu timpul, fara tratament adecvat, boala se duce spre structuri profunde si apare retractia gingivala.

Cand deja s-a retras gingia avem si pungi parodontale pline de bacterii si tartru, fragmentele de os necrozat. Finalul este reprezentat de faza cronica in care ne cad dintii fara sa facem nimic in acest sens. Parodontoza e favorizata de fumat, de carii, de edentitii, poate avea si cauze genetice, poate aparea din cauza bolilor sistemice, din cauza unor stari fiziologice mai deosebite.

Cele mai citite articole

Odata depistata in urma unui consult stomatologic pe care il puteti solicita si la clinica Excedent, pardontoza se trateaza, se incearca incetinirea bolii prin detartraj profesional, prin netezire radiculara sau prin utilizarea de antibiotice injectate direct in gingie sau care sunt folosite la clatirea cavitatii bucale.

Daca avem cazuri mai grave, care pot fi tratate si ele foarte simplu la clinica Excedent, atunci va fi nevoie de operatie cu lambou, de grefa de tesut moale sau chiar de o grefa de os. La clinica stomatologica Excedent se va efectua igienizare dentara profesionala rapida, cu detartraj profesional, periaj dentar profesional si air-flow cu bicarbonat de sodiu.

Cand e cazul se pot efectua si interventii de chirurgie a pungilor parodontale. Cu aparatura moderna si materiale de calitate superioara clinica va rezolva orice problema legata de dantura la preturi accesibile si cu interventii optime de fiecare data.

Cele mai citite articole

You may also like