Home Gatit si Retete Pate de Ciuperci de Post – Cea mai buna reteta

Pate de Ciuperci de Post – Cea mai buna reteta

by GetLokal.ro
pate de ciuperci de post

Una dintre cele mai neinspirate alegeri alimentare pe care le poti face in timpul postului este pateul vegetal din comert. Plin de aditivi alimentari, pateul de post din magazine e doar o pasta nesanatoasa cu un gust ciudat si valoare nutritionala aproape de zero. Azi iti propunem sa incerci o reteta de pate vegetal de casa din ciuperci. E delicios, efortul e minim, iar pateul obtinut e mult, mult mai sanatos.

Nu tii post? Incearca si cea mai buna reteta de pate de casa cu ficatei de pui!

Pate de ciuperci de casa

Ingrediente:

  • 1 ceapa mare, taiata fin
  • 1 lingura plina de margarina
  • 1 kg de ciuperci taiate marunt (cu cat ciupercile sunt mai gustoase, cu atat pateul va fi asemenea)
  • O mana de crutoane
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de suc de lamaie
  • O jumatate de legatura de patrunjel maruntit
  • 1 lingurita de nucsoara macinata (pentru gustul autentic de pate)
  • 1 lingurita de cimbru
  • Sare si piper dupa gust

Pont: adauga si o mana de nuci sau alune de padure maruntite pentru textura si o aroma surprinzatoare.

Mod de preparare:

Intr-o tigaie mare incinge margarina si caleste ceapa in ea pana devine aurie. Adauga ciupercile si lasa-le pe foc pentru aproximativ 10 minute sau pana s-au gatit si zeama s-a evaporat.

Pune tot amestecul impreuna cu restul de ingrediente (mai putin nucile sau alunele de padure maruntite) intr-un blender. Mixeaza pana ce obtii consistenta dorita, apoi adauga si nucile sau alunele de padure.

Asta e tot! Pofta mare si asteptam sa ne impartasesti si reteta ta de pateu de casa pentru perioadele de post!

Incearca si:
Chiftelute de post cu ciuperci si linte
Chiftelute de cartofi – reteta clasica, simpla, delicioasa

You may also like

Leave a Comment

Comentariul trebuie sa contina minim 30 de cuvinte pentru a fi publicat!