Home Utile Porți barbă? Descoperă 4 greșeli frecvente pe care le poți face

Porți barbă? Descoperă 4 greșeli frecvente pe care le poți face

by GetLokal.ro

Să crești o barbă poate fi mai ușor, însă să păstrezi un look frumos al acesteia necesită implicare zilnică din partea ta. 

În esență, purtatul bărbii înseamnă revenirea la masculinitatea de altădată, doar că în prezent ai soluții cosmetice și bune practici pentru a evita principalele greșeli frecvente. Altfel spus, vei putea avea o barbă atractivă și, mai important, corect îngrijită! 

Nu hidratezi constant barba

Pielea acoperită de barbă poate provoca mâncărimi și iritatații neplăcute din cauza unei greșeli de bază în îngrijirea bărbii: lipsa hidratării. Mai mult decât atât, te poți confrunta cu afecțiunea denumită dermatită seboreică, care se manifestată sub forma unor coji vizibile și în barbă, nu doar la nivelul scalpului. Prin urmare, o barbă nehidratată suficient va fi una uscată la atingere și greu de aranjat. 

Un ulei de barba oferă, pe lângă hidratarea necesară, și un plus de strălucire. Alege unul cu ingrediente naturale, precum uleiuri naturale de argan, jojoba sau migdale. Pe lângă proprietățile lui principale, poate avea și un parfum plăcut. 

Folosește-l constant pentru a-ți îngriji pielea și firele de barbă. Acesta se aplica în profunzime, prin masarea bărbii de la rădăcini până la vârfurile acesteia. Uleiul de barbă se aplică după spălarea acesteia. 

Nu speli barba cu produse dedicate

Gelul de duș pentru corp nu este indicat și pentru barbă. Există geluri de duș care specifică că pot fi folosite pentru corp, față și barbă, însă, mai degrabă, ar fi bine să optezi pentru produse profesionale dedicate exclusiv pentru îngrijirea bărbii. Așadar, în funcție de preferințe, caută un șampon, gel sau săpun pentru barbă. 

Reține faptul că folosirea unui produs necorespunzător vine și cu efecte imediate sau vizibile a doua zi: o barbă aspră și piele uscată.  

Nu tunzi și definești corect forma bărbii

Cele mai citite articole

Dincolo de folosirea unor cosmetice pentru îngrijirea bărbii, mai sunt și aspectele legate de întreținerea ei. Lăsarea bărbii să crească în voie nu este o soluție pe termen lung. În primul rând, din motive estetice. Mustața îți poate acoperi buzele cu fire răzlețe și vor cădea mai multe fire de barbă decât de obicei. În al doilea rând, este mai dificil de aplicat produsele despre care am vorbit mai sus. 

Barba nu se tunde niciodată atunci când este umedă, deoarece nu vei aprecia corect proporțiile firelor. Cum ea își recapătă aspectul normal în momentul uscării, tunde barba doar când este complet uscată. De exemplu, tunde barba înainte de a face duș sau a te spăla pe față dimineața. 

Contururile și liniile unei bărbi sunt esențiale pentru a avea un aspect îngrijit. Un contur realizat corect se potrivește cu forma feței tale. Încearcă să faci un contur treptat al bărbii și, la nevoie, poți ajusta din mers. 

Referitor la linia obrazului, unii bărbați o lasă să fie naturală, însă alții preferă să delimiteze barba de obraz prin ras. Dacă faci asta, este obligatoriu să existe o simetrie în stânga și dreapta. La fel și cu linia gâtului. 

Pentru aceste operațiuni ale bărbii folosește o mașină de tuns barba care să aibă mai multe capete (trimmer, contur, finisare etc.), precum și o foarfecă de barbă pentru nivelarea acesteia. 

Nu îți piepteni barba 

Pieptănatul bărbii, cu ajutorul unui pieptene din lemn dedicat, vine cu mai multe beneficii. Această bună practică, pe care mulți bărbați o desconsideră, nu doar că îți aranjează barba, ci și favorizează desprinderea firelor de păr uscate și îmbătrânite. Totodată, ajută la distribuirea mai ușoară a uleiului de barbă. După pieptănatul ei, poți utiliza o ceară de barbă dacă vrei ca firele să stea fix așa cum vrei. 

Să porți barbă, fie că o consideri la modă, fie factor de atractivitate sau pură alegere  personală, înseamnă să ții cont de îngrijirea ei corectă. Altfel, dincolo de o înfățișare neplăcută, poți întâmpina și probleme dermatologice. 

Sursa foto: Shutterstock

Cele mai citite articole

You may also like