Home Prefectura Alba

Prefectura Alba

by GetLokal.ro

Contact - Prefectura Alba

Adresa: Piata.I.I.C.Brătianu nr.1, Alba Iulia, jud. Alba, Romania
Telefon: 0258 811 179
Fax: 0258 811 382
Email: prefectura@prefecturaalba.ro
Website: https://ab.prefectura.mai.gov.ro

Harta - Prefectura Alba

Descriere - Prefectura Alba

Prefectura Alba este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul județului Alba și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiuliul Județean și consiliile locale și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată în Prefectura Alba sunt incluse și serviciile de eliberare a pașapoartelor sau a permiselor auto și înmatriculări. Programul Prefecturii Alba permite lucrul cu publicul de luni până joi în intervalul orar 08:00 -16:30 și vinerea până la ora 14:00.

Programul de audiențe în Prefectura Alba este este asigurat de prefect în fiecare zi de marți în intervalul orar 13:00- 15:00. Un program de audiențe în teritoriu este pe acle de a fi implementat, de asemenea.Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.