Home Prefectura Bacau

Prefectura Bacau

by GetLokal.ro

Contact - Prefectura Bacau

Adresa: Str. Mărăşeşti, nr. 2-4, Bacău, jud. Bacău, Romania
Telefon: 0234 510 065
Fax: 0234 545 601
Email: comunicare@prefecturabacau.ro , secretariat@prefecturabacau.ro
Website: www.bc.prefectura.mai.gov.ro

Harta - Prefectura Bacau

Descriere - Prefectura Bacau

Prefectura Bacău este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul județului Bacău și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiuliul Județean și consiliile locale și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.
Totodată în Prefectura Bacău sunt incluse și serviciile de eliberare a pașapoartelor sau a permiselor auto și înmatriculări. Programul Prefecturii Bacău permite lucrul cu publicul de luni până joi în intervalul orar 08:00 -16:30, iar vinerea doar până la ora 14:00.

Programul de audiențe în Prefectura Bacău este asigurat de prefect în fiecare zi de miercuri, în intervalul orar 09:00 – 11:00, la sediul instituției. Subprefectul județului acordă audiențe în fiecare joi, începând cu ora 10:00. Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.