Home Prefectura Valcea

Prefectura Valcea

by GetLokal.ro

Contact - Prefectura Valcea

Adresa: Bvd. Tudor Vladimirescu 1, Râmnicu Vâlcea, jud. Vâlcea, Romania
Telefon: 0250 731 168
Fax: 0250 735 729
Email: prefect@prefecturavalcea.ro
Website: www.vl.prefectura.mai.gov.ro

Harta - Prefectura Valcea

Descriere - Prefectura Valcea

Prefectura Vâlcea este instituția care asigură reprezentarea guvernului la nivelul județului Vâlcea și garantează aplicarea şi respectarea Constituţiei, a legilor, a ordonanţelor şi a hotărârilor Guvernului, a celorlalte acte normative, precum şi a ordinii publice.

În calitatea sa de conducător al instituției, prefectul coordonează și acționează în domeniul protecției sociale, a îndeplinirii programului de guvernare, verifică legalitatea actelor emise de Consiuliul Județean și consiliile locale și se implică activ în gestionarea situațiilor de urgență.

Totodată în Prefectura Vâlcea sunt incluse și serviciile de eliberare a pașapoartelor sau a permiselor auto și înmatriculări. Programul Prefecturii Vâlcea permite lucrul cu publicul marțea în intervalul orar 08:00 -18:30.

Programul de audiențe în Prefectura Vâlcea este este asigurat de prefect în fiecare zi de miercuri în intervalul orar 09:00- 12:00. Subprefectul județului acordă audiențe după același program.Transparența decizională poate fi consultată de doritori în pagina web a instituției sau prin intermediul solicitărilor scrise în baza legii 544, transmise către personalul de specialitate din aparatul prefectului.