Home Primăria Blaj

Primăria Blaj

by GetLokal.ro

Contact - Primăria Blaj

Adresa: Piața 1848 16, Blaj, jud. Alba, Romania
Telefon: 0258 710 110
Fax:
Email: gheorghe.rotar@primariablaj.ro , sergiustefanescu@yahoo.com
Website: http://primariablaj.ro/

Harta - Primăria Blaj

Descriere - Primăria Blaj

Blajul, un centru istoric și cultural de o importanță deosebită în istoria Românilor este o mică bijuterie urbană în îngrijirea edililor din Primăria Blaj.

Frumusețea orașului l-a făcut pe Mihai Eminescu să-i dea numele de „Roma mică”, iar grija arătată de aleșii din Primăria Blaj pentru clădirile monument istoric din oraș păstrează încă o parte din farmecul acelei epoci, de acum un secol și jumătate. Casa Timotei Cipariu, Catedrala Sfânta Treime, Centrul istoric al orașului, clădirea fostei Biblioteci Centrale a Arhidiecezei de Blaj sunt printre imaginile care se întipăresc în inima călătorilor amintind de vremea în care municipul era leagănul spiritualității românești din Transilvania.

În același timp, o serie de proiecte moderne derulate de Primăria Blaj dau un aspect ultramodern municipiului din județul Alba. Câteva milioane de uro au fost investite de edili numai în bazele sportive moderne din oraș, iar o nouă bibliotecă ar putea figura printre cele mai modere din țară grație dotărilor trecute în proiect: sistem de umbrire cu lamele metalice, lift, sistem de economisire a energiei prin panouri fotovoltaice etc.