Home Utile Sfaturi care te ajută să scapi de petele dificile de pe orice suprafață

Sfaturi care te ajută să scapi de petele dificile de pe orice suprafață

by GetLokal.ro

Nu-i așa că este enervant să nu poți scăpa de petele dificile de pe suprafețele din casă? Fie gresie, faianță, chiuvete, podele, țesături și mobilier? Și cât de plăcut poate fi momentul în care găsești un produs care spală chiar și petele astea care ne dau bătăi de cap? Nu ți s-a întâmplat să te bucuri nespus când în sfârșit găsești un produs care curăță așa cum îți dorești?

Curățarea petelor poate fi una dintre cele mai iritante sarcini din casă, dar există câteva sfaturi și trucuri care te pot ajuta să elimini cu ușurință orice fel de pată. 

 Iată care sunt aceste sfaturi:

 În primul rând, este important să acționezi rapid atunci când observi o pată pe o anumită suprafață. Cu cât aștepți mai mult să o cureți, cu atât mai greu va fi să scapi de ea. Dacă pata este proaspătă, șterge-o cu un prosop curat sau cu un burete ușor umezit.

Pentru petele de alimente sau băuturi, încearcă să le tratezi cu un amestec de apă și detergent pentru vase. Aplică amestecul pe pată și șterge cu un burete sau o perie moale. După ce ai curățat pata, clătește zona cu apă curată și usucă folosind un prosop curat.

Pentru petele de grăsime, poți încerca să le elimini cu un amestec de sare și bicarbonat de sodiu. Amestecă cele două ingrediente și aplică pe pată. Lasă amestecul să acționeze preț de câteva minute, apoi șterge bine cu un burete moale. La final clătește bine zona cu apă și usucă folosind un prosop curat.

Pentru petele de cerneală sau pix,  poți încerca să le elimini cu alcool sau cu o soluție din săpun și apă. Aplică soluția pe pată și folosește pentru frecare un burete cât mai moale. Repetă pasul final de a usca ajutându-te de un prosop curat. 

Pentru petele dificile sau persistente, folosește gama de produse Quasar, pe care le găsești pe supermercato.ro, la prețuri avantajoase și care te pot ajuta să scapi de petele dificile de pe geamuri și orice suprafață din casă, podele, bucătărie, baie, chiar și de pe țesături.

Cele mai citite articole

Înainte de folosirea produselor de curățenie, citește cu atenție instrucțiunile de pe ambalaj și respectă-le întocmai pentru a evita deteriorarea suprafețelor pe care le cureți.

De asemenea, înainte de folosirea oricărui amestec sau a produselor de curățenie, ține cont de materialul din care este fabricată suprafața pe care vrei să o cureți.

 Unele soluții de curățare pot fi dăunătoare pentru anumite materiale, cum ar fi lemnul sau pielea. Așadar, asigură-te că utilizezi produse potrivite pentru tipul de suprafață curățat.

La fel de important este următorul aspect pe care multe dintre noi nu-l respectăm. Ne referim la testarea oricărei soluții de curățare pe o porțiune mică înainte de a o utiliza pe o suprafață mai mare. Acest lucru îți permite să afli dacă soluția este compatibilă cu materialul și dacă nu există riscul de a-l deteriora.

În cele din urmă, nu uita că prevenția este cea mai bună armă pentru evitarea petelor. Dar dacă totuși se întâmplă (și se întâmplă frecvent) păstrează aproape un prosop sau o cârpă umedă pentru a șterge rapid orice pată care apare. Acoperă suprafețele delicate cu huse și evită să lași băuturi fără dop sau alimente neacoperite cu un capac. 

Cu aceste sfaturi și trucuri, vei fi pregătită să elimini orice fel de pată din casă și să menții o curățenie impecabilă, în special că se apropie curățenia de primăvară și trebuie să-ți ușurezi munca pe cât posibil.

 Tu cum scapi de petele dificile? Cu amestecuri băbești sau cu produse de curățenie de calitate superioară cum sunt cele ale brandului Quasar? Dacă nu le-ai testat până acum, îți recomandăm să nu mai aștepți. 

Tu decizi modalitatea prin care ajuți locuința ta să strălucească de curățenie!

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil