Home Evenimente Sfaturi pentru o nunta la cort deosebita

Sfaturi pentru o nunta la cort deosebita

by GetLokal.ro

Dacă doriți să aveți o petrecere de nuntă în aer liber, felicitări! Nunțile în aer liber sunt romantice și de neuitat. Fiind organizate în aer liber, nunțile necesită totuși un spațiu, adică un cort în care să se poată desfășura. Dacă v-ați decis, trebuie să luați în considerare diferite aspecte: dimensiunea locului, numărul de oaspeți, decorațiunile și multe altele.  De obicei toate aceste detalii sunt stabilite împreună cu un organizator de evenimente.  E bine însă înainte de a decide să beneficiați de câteva sfaturi utile pentru o nuntă la cort deosebită.

  1. Luați în considerare confortul oaspeților dumneavoastră

Luați în considerare confortul oaspeților dumneavoastră

Sursa Foto: Pixabay

Vremea este poate factorul cel mai imprevizibil al unei nunți în aer liber.  Gândiți-vă la ce vreme va fi afară. Indiferent că e primăvară, toamna sau iarnă, buletinul meteo trebuie consultat în ziua nunții și cu o zi înainte.  Chiar dacă mizați că vara e foarte cald și nu va ploua, se pot oricând întâmpla schimbări neașteptate de vreme și de temperatură.

Alegeți așadar corturi solide, scaune confortabile, în așa fel încât toată lumea să se simtă în siguranță, indiferent dacă plouă sau e caniculă. E bine să fiți pregătiți cu ventilatoare și generatoare de căldură, în funcție de vreme. Și toamna va puteți aștepta la timp rece sau dimpotrivă foarte cald.

  1. Alegeți cortul potrivit

Alegeți cortul potrivit

Sursa Foto: Pixabay

Vreți să nu aveți surprize cauzate  de vremea neașteptată? Vreți să găsiți o locație ideală pentru nunți în aer liber ? Sunt locații unde există și spații interioare la dispoziția dumneavoastră în caz de intemperii. Multe mirese doresc să aibă o ceremonie în afara locației, în aer liber  și recepție în interior. Un cort cu cadru puternic este absolut necesar. Asigurați-vă de stabilitate pe orice vreme și suprafață. Luați în considerare și distanța de la locație la locurile de parcare și depărtarea de oraș.

Supravegheați atent instalarea cortului, baldachinul de nuntă dar și sala de banchet, ringul de dans, etc.  Instalați un cort de nuntă durabil și stabil pe locul de desfășurare.

Ce trebuie sa verificați la cortul in care se desfășoară evenimentul:

Vizitați în prealabil locația unde va fi amplasat cortul pentru a nu avea surprize de ultim moment.

  1. Țineți cont de  vânt

Țineți cont de  vânt

Sursa Foto: Pixabay

Multe nunți în aer liber suferă din cauza vântului. Chiar dacă ziua nunții e o zi senină de vară, adierile de vânt pot strică aranjamentele coafurii sau rochia. Pentru o ținută perfectă, ar trebui să evitați țesături ușoare cum ar fi șifonul sau mătasea pentru rochia de mireasă și rochiile domnișoarelor de onoare. În plus, spuneți coafezei că veți avea o nuntă în aer liber, astfel încât să găsească stilul perfect de coafură pentru exterior, eventual într-o zi cu vânt.  Rochia și pantofii trebuie să fie confortabili pentru stat afară, să nu vă fie prea cald sau dimpotrivă să suferiți de frig.

  1. Gândiți –vă la  un sistem audio performant

Gândiți –vă la  un sistem audio performant

Sursa Foto: Pixabay

Când vă imaginați nunta de vis pe plajă, probabil că vă imaginați vuietul valurilor, vântul dar nu și mulțimea de oameni și copii mici, care aleargă și țipă în jurul vostru. Nunta la cort înseamnă spațiu generos, și necesită un sistem audio performant pentru muzică. Trebuie să discutați cu formația care va cânta și cu DJ-ul ce să alegeți atunci când organizați nunta în aer liber.

  1. Alegeți decorațiuni potrivite

Alegeți decorațiuni potrivite

Sursa Foto: Pixabay

Cele mai citite articole

Unul dintre bonusurile unei nunți în aer liber este frumusețea naturală din jurul vostru, diminuând nevoia de decorare. Dar tot trebuie să organizați anumite decoruri. Vizitați locația cu o săptămână înainte de nuntă, pentru a vă asigura că locul de desfășurare este în stare bună sau nu. Iarba, florile, arborii și spațiul în care va fi plasat cortul depind de capriciile naturii.

Chiar dacă e vorba de cort, tot aveți nevoie de mese, decorațiuni pentru scaune, flori și aranjamente. Încercați să armonizați decorul exterior cu ce plasați în cort, nu uitați că tematica e una a naturii deci nu extrem de elegantă, ci firească și comodă pentru toți.

  1. Asigurați-va că mâncarea este delicioasă

Asigurați-va că mâncarea este delicioasă

Sursa Foto: Pixabay

Ați găsit un furnizor cu experiență pentru a vă pregăti meniul de nuntă? Asigurați-vă că planifică alimente care se vor păstra bine în aer liber în căldură. Da, există frigidere și modalități de conservare, dar țineți cont că se va mânca în cort, în spațiu exterior, deci anumite mâncăruri fragile și perisabile nu sunt totuși indicate.

O nuntă la cort înseamnă veselie, grătar, salate, mâncare lejeră și gustoasă, nu feluri clasice de restaurant.

  1. Alegeți băuturi potrivite

Alegeți băuturi potrivite

Sursa Foto: Pixabay

Deoarece alcoolul este deshidratant, luați în considerare servirea unor cantități potrivite de băuturi răcoritoare, limonadă, ceai și punch. Asigurați-vă că aveți suficientă gheață și apă în jur. O nuntă în aer liber permite cocktail-uri de vară, care te duc cu gândul la vacanță. În funcție de tematica nunții, alegeți exact băuturile care se potrivesc.

  1. Atenție la țânțari și insecte

Atenție la țânțari și insecte

Sursa Foto: Pixabay

O ceremonie de nuntă la cort înseamnă o petrecere în aer liber care se poate prelungi toată noaptea. Invitații vor servi masă în cort dar vor stă destulă vreme în aer liber. Așteptați-va la insecte( muște, țânțari, etc) și preveniți situații neplăcute din timp. Plante aromatice ( citronella) și soluții speciale de dezinsecție trebuie pregătite înainte de ziua nunții, deci discutați aceste aspecte cu organizatorul de evenimente.

  1. Luați în considerare punctele cardinale

Luați în considerare punctele cardinale

Sursa Foto: Pixabay

Gândiți-va la momentul apusului. Cei care au o nuntă în aer liber în timpul zilei ar trebui să orienteze ceremonia astfel încât soarele să fie în spatele oaspeților, mai degrabă decât să bată din față. Nunta poate începe la prânz însă seara la amurg se pot face cele mai frumoase fotografii. Discutați amplasarea cortului cu fotograful, care va ști cum să indice poziția ideală față de soare. Cortul trebuie să fie plasat confortabil și eventual la umbră dacă e posibil.

  1. Țineți cont de reguli administrative

Țineți cont de reguli administrative

Sursa Foto: Pixabay

O nuntă la cort este minunată, însă înainte de începe organizarea trebuie să va interesați de aprobările necesare de la primărie și oficialități. Organizatorii care va pun la dispoziție cortul trebuie să va ajute în acest sens. De asemenea serviciul de catering trebuie să țină cont de evacuarea gunoiului după terminarea evenimentului.

Toate aceste sfaturi va vor ajuta să organizați corect nunta la cort, fără surprize neplăcute pe parcurs. Dacă țineți cont de aceste idei, veți avea cu siguranță o nuntă deosebită la cort, care va rămâne o amintire memorabilă peste ani.

 

Cele mai citite articole

You may also like