Home Ne place Stiai ca energia ieftina iti sta la dispozitie?

Stiai ca energia ieftina iti sta la dispozitie?

by Dinu Alexandra

Piaţa panourilor solare din România este în creştere. Asa arata statisticile chiar si la nivel mondial. Sistemele cu panouri solare pot asigura atât prepararea apei calde (si aici ne referim in mod special la panouri solare pentru apa calda menajera), cat si incalzirea unei locuinţe pe vreme rece.

De ce sa nu recunoastem: este tot mai scump să ne încălzim casa sau apa menajeră. Asemenea panouri aduc o autonomie energetică, nemaifiind necesare gazele, lemnele sau energia electrica.

Sub diverse forme

In momentul de fata la nivel mondial, principala resursa energetica (aproximativ 70 %) o constituie combustibilii. Respectiv: carbune, petrol, gaz, lemn, reziduuri combustibile. O alta parte este reprezentata de energia produsa în hidrocentrale si în centralele nucleare.

Cele mai citite articole

Din totalul de energie consumata, aproximativ o treime este utilizata sub diverse forme pentru încalzirea locuintelor si pentru producerea de apa calda menajera. Apa calda obținuta poate fi utilizata ca atare, sub forma de apa calda menajera sau ca agent termic primar pentru prepararea apei calde menajere intr-un acumulator. In unele cazuri se poate utiliza si ca agent termic pentru încalzire.

Pentru a ne usura viata

La ritmul actual de crestere a populației si al dezvoltarii tehnologice, este vizibil ca nevoia de resurse energetice ieftine si utilizabile pe scara larga creste foarte mult. Iar o astfel de solutie o reprezinta panourile solare. Asa cum se evidentiaza pe PanouriSolare365.ro, exista o oferta larga in domeniu, totul fiind menit sa ne usureze viata, avand in vedere ca resursele viitorului nu vor mai fi asa de generoase.

Dar…Energia solara este disponibila in cantitati imense, este inepuizabila (cel putin pentru cateva miliarde de ani) si este ecologica. Captarea energiei solare nu este poluanta si nu are efecte nocive asupra atmosferei.

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil