Home Utile Te intereseaza o cariera in jurnalism? Iata ce echipamente nu trebuie sa ii lipseasca unui reporter!

Te intereseaza o cariera in jurnalism? Iata ce echipamente nu trebuie sa ii lipseasca unui reporter!

by GetLokal.ro

Jurnalismul este denumit si „a patra putere in stat” sau chiar „cainele de paza al democratiei” datorita rolului extrem de important pe care il are intr-o societate, aceea de a prezenta realitatea asa cum este – fara alterari – si de a atrage atentia asupra incorectitudinilor sau abuzurilor de putere. 

Cu toate acestea, unii jurnalisti au uitat de acest rol esential al presei si au devenit promotori ai unor anumite formatiuni politice, astfel ca impartialitatea care ar trebui sa caracterizeze un astfel de profesionist a disparut. De aceea, este nevoie de noi jurnalisti care sa isi indeplineasca datoria care se impune cu aceasta meserie. 

Ce calitati ar trebui sa aiba un bun jurnalist? 

Dupa cum este amintit si la inceputul articolului, un bun jurnalist ar trebui sa fie impartial si echidistant in expunerea informatiilor pe care doreste sa le transmita publicului, indiferent daca sunt legate de un eveniment sau de o persoana. De asemenea, acesta trebuie sa fie corect, sa aiba curaj si sa fie perseverent in cautarea adevarului si verificarea informatiilor din mai multe surse. 

Cele mai citite articole

Pentru a putea obtine aceste calitati si pentru a le pune in practica, un profesionist al presei ar trebui sa aiba mereu in vedere etica sau deontologia presei. In acest fel el va expune intotdeauna adevarul si nu isi va pierde credibilitatea. 

Ce instrumente si echipamente sunt necesare unui reporter? 

Reporterul poate fi definit ca fiind acel jurnalist care interactioneaza cu alte persoane pentru a obtine informatiile de care are nevoie. De aceea, acesta va avea nevoie de anumite instrumente si echipamente pentru a-si face treaba intr-un mod eficient. 

Astfel, clasicul carnetel cu pix a fost inlocuit de reportofon – care acum este integrat si in smartphone-uri performante – si chiar de computer. De asemenea, un microfon este necesar, mai ales daca acesta trebuie sa apara live in fata cetatenilor, un sistem cu microfon Sennheiser fiind unul dintre cele mai performante astfel de echipamente. 

In concluzie, sunt necesare anumite abilitati si echipamente pentru ca meserie de jurnalist sa poata fi facuta eficient, respectand deontologia si adevarul. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil