Home Calatorii Top 3 destinatii pentru scufundari scuba diving

Top 3 destinatii pentru scufundari scuba diving

by GetLokal.ro
scufundari scuba diving

Daca iti place sa cuceresti adancimile, atunci nu trebuie sa ratezi cele trei destinatii propuse de Viorel Apetrei, instructor cu peste 800 de scufundari la activ.

Viorel a facut prima scufundare in urma cu cinci ani, in Egipt, la Marea Rosie. Acum este instructor certificat de PADI, nivelul de Master Trainer. „Cred ca o scufundare bine facuta este senzatia cea mai apropiata de imponderabilitate, de zbor. Fara efort, imagini marine fantastice ruleaza ca un film 6D, iar tu esti in mijlocul actiunii”, povesteste Viorel Apetrei.

Incepator sau avansat in scuba diving, merita sa incerci una dintre destinatiile propuse (si testate) de Viorel, pentru ca, asa cum zice si el „nicio scufundare nu seamana cu alta”.

Marsa Alam, Egipt

Marea Rosie reprezinta o atractie speciala, un fel de Mecca pentru orice scafandru, datorita vizibilitatii maxime, de 30-40 de metri, si a numeroaselor specii exotice: testoase imense, delfini si dugong („vaca de mare”).

Marsa Alam, un oras din sud-estul Egiptului, este o destinatie potrivita atat incepatorilor, cat si celor avansati. Fii pregatit pentru intarzieri si discrepante de program, deoarece acolo timpul e ceva relativ. Hotelurile sunt relativ izolate, fara prea multe optiuni de iesit in oras, cluburi de noapte sau restaurante sofisticate.

Ce trebuie sa stii: Evita iesirile tarzii pe cont propriu sau vizitarea unor locuri cu potential de risc; MAE a emis repetate avertizari cu privire la riscurile de securitate personala. Daca ai stomac sensibil, nu incerca toate condimentele sau sosurile locale.

Cum ajungi acolo: Zbor charter, de aproximativ trei ore, cu plecare din Bucuresti.

La ce sa te astepti: Gasesti de la hoteluri de trei stele pana la resorturi de cinci stele, all inclusive. Preturile variaza intre 700 si 1.700 euro pentru o saptamana, inclusiv diving.

Koh Tao, Thailanda

Cele mai citite articole

Aceasta insula din sudul Thailandei pare de poveste: peisaje minunate, plaje perfecte, mare calda, mancare picanta si fructe proaspete. Mai mult decat atat, gasesti totul la preturi accesibile.

In sezonul potrivit, scafandrii pot repera rechinul balena, probabil cea mai dorita intalnire din lista „must-see” a celor care fac scuba. Altfel, pe langa sutele de specii tropicale, bancurile de baracude sunt ceva obisnuit, la fel testoasele, trigger fish si pestele balon.

Ce trebuie sa stii: Desi apa este calda, poarta un costum lung, ceva mai gros, ca sa te protejezi impotriva microparticulelor aflate in miscare, impinse de curentii puternici.

Cum ajungi acolo: Destul de greu, din pacate. Trebuie sa zbori la Bangkok, cu schimb in Doha (sau Amsterdam, Paris etc.), apoi un zbor intern sau transport cu autocarul, plus catamaran de viteza pentru ultima etapa.

La ce sa te astepti: Este o statiune unde poti merge cu buget foarte redus. Asa ca, daca esti in cautare de confort, ai doar cateva resorturi ceva mai dotate. Cheltuielile pentru o saptamana ajung la cel mult 900 euro, cu diving inclus.

Atoll Lhaviyani (Kuredu), Maldive

Aceasta insula din Maldive este unul dintre cele mai frumoase locuri in care poti ajunge. Te asteapta plaje superbe, aproape pustii, cu vile private si bungalowuri direct pe apa. Daca mergi pentru scuba, ai sanse mari sa faci scufundari cu manta rays (diavolii de mare), delfini si rechini de recif. Ai grija doar la curentii puternici: pot fi elementul perfect pentru drift diving sau provocarea celor care nu sunt in cea mai buna forma fizica.

Ce trebuie sa stii: Alege cu grija perioada in care pleci, deoarece sunt multe sezoane ploioase sau uscate.

Cum ajungi acolo: Zborul cu plecare din Bucuresti dureaza intre 16 si 20 de ore. Destinatia este Malé (cu escala in Doha, Amsterdam, Paris sau Viena), apoi continui cu hidroavionul.

La ce sa te astepti: Zona este destul de luxoasa, cu turisti din Germania, Anglia, Franta, China. Daca vrei sa mergi acolo, pregateste-ti un buget de 2.500-3.000 euro pentru o saptamana, all inclusive.

Cele mai citite articole

You may also like