Home Utile TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să-ți cumperi un smartwatch

TOP 4 lucruri pe care ar trebui să le știi înainte să-ți cumperi un smartwatch

by GetLokal.ro

Ceasurile inteligente sunt la mare căutare în ziua de azi, astfel că tot mai mulți pasionați de tehnologie sunt încântați de achiziționarea unuia. Pe piață există o gamă variată de ceasuri de înaltă calitate, însă mulți încă se întreabă ce sunt acestea mai exact, care sunt avantajele pe care le oferă și de ce ar reprezenta o alternativă mai bună a ceasului tradițional. Ei bine, cele existente la momentul prezent oferă funcții foarte variate care se pliază pe nevoile celui care urmează să-l poarte, astfel că și caracteristicile diferă de la model la model. 

Iată care sunt avantajele pe care le oferă un smartwatch și cum să îl alegi pe cel potrivit 

Display-ul

Ecranul a devenit un factor decisiv când vine vorba de achiziționarea ceasurilor inteligente.Este foarte important să iei în considerare calitatea și capacitățile acestuia. La fel ca smartphone-urile, afișajul este o componentă de bază a oricărui ceas inteligent, deoarece vă arată toate informațiile și îți permite să interacționezi cu ceasul în sine. Astfel, este recomandat să alegi un smartwatch cu un afișaj bun care să funcționeze bine, mai ales sub lumina directă a soarelui. Asigură-te că are sticlă de protecție de înaltă calitate și un sistem tactil receptiv. Acesta din urmă este extrem de important deoarece un răspuns slab la atingere poate să afecteze experiența utilizatorului. 

Bateria

Unul dintre cele mai mari probleme ale deținerii unui smartwatch este durata de viață a bateriei. Având în vedere că ceasurile inteligente reprezintă smartphone-uri minuscule pentru încheieturi, acestea oferă o viață limitată a bateriei. Ceasurile inteligente bogate în funcții, cu funcții precum GPS încorporat, suport celular, urmărire continuă a frecvenței cardiace de obicei trebuie încărcate peste noapte, pentru a rezista toată ziua ulterioară. Cu toate acestea, durata se poate extinde la mai mult de o zi prin dezactivarea acestor funcții. 

Urmărirea stării de sănătate

Cele mai citite articole

Dacă optezi pentru achiziționarea unui ceas inteligent, atunci probabil ai vrea să aibă inclus și funcții care îți urmăresc starea fizică. Astfel că acesta are capacitatea de a număra pașii, monitorizându-ți astfel rezultatele și redând nivelul la care te afli. Odată cu îmbunătățirile aduse tehnologiei, au fost adăugate noi funcții precum monitorizarea ritmului cardiac, a aportului caloric, urmărirea activității zilnice, și multe altele care sunt acum disponibile pe o varietate de ceasuri inteligente.

Ecosistemul

Cel mai important factor pe care ar trebui să îl iei în considerare atunci când cumperi un smartwatch este ecosistemul. Dacă deții un iPhone, atunci cel mai bine este să optezi pentru un Apple Watch. Motivul este destul de simplu – obții cea mai bună compatibilitate, deoarece este creat pentru ecosistemul Apple și fiecare caracteristică va funcționa așa cum este prevăzut. Dacă deții un iPhone și îți dorești achiziționarea unui smartwatch, poți opta pentru un ceas Apple de la Altex, unde vei găsi modele variate care dispun de diverse funcționalități.

În concluzie înainte să-ți achiziționezi un ceas inteligent este important să îl alegi pe cel care este compatibil cu telefonul pe care îl deții. Totodată trebuie să acorzi atenție ecranului, pentru ca să poți observa cu ușurință datele de pe acesta și ia în considerare durata de viață a bateriei. Nu în ultimul rând, optează pentru unul care îți poate oferi și date cu privire la starea ta de sănătate. 

Sursa: unsplah.com

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil