Home Film Top seriale de comedie

Top seriale de comedie

by GetLokal.ro

Serialele de comedie reprezinta deja o prezenta asidua in vietile noastre. Americanii detin desigur recordul in materie de seriale de comedie – sitcom-uri. Sitcom ul e un gen de serial TV de comedie. Termenul vine din engleza de la situation comedy (comic de situatie). Acest gen de seriale prezinta intr-o latura comica viata unor personaje in medii obisnuite (familie, locul de munca, viata de zi cu zi, etc.). O alta caracteristica a sitcom-urilor este laugh track-ul (acel fond sonor de rasete, introdus pentru prima oara in 1950, in serialul de comedie produs de NBC – The Hank McCune Show). Sitcom-urile se impart de obicei in sezoane sau serii a cate 20-25 de episoade. Un episod are de regula 20-25 de minute, lasand 5-10 minute pentru publicitate.

Primele sitcom-uri au fost insa difuzate la…radio. „Sam and Hary” – primul sitcom din istorie, a fost dat pe post incepand cu 1926 la un post local din Chicago. Trecerea de la radio la TV aceasta a inceput la finele anilor ’40. In Romania, sitcom-urile au patruns abia dupa Revolutie, ceele mai apreciate fiind „Seinfeld”, „Married…with Children”(Familia Bundy), „Friends”, „The Fresh Prince of Bel Air”, „Two and a Half Men” etc. 

Gama de comedii de televiziune este extrem de larga, dar unele au mai mult succes decat altele si tocmai de aceea extsa variate topuri in ceea ce priveste un clasament al  serialelor de comedie cele mai apreciate.

Top seriale de comedie – Top 10

Glow

Cele mai citite articole

O productie Netflix, realizat de echipa care a facut Orange is The New Black. Alison Brie, Betty Gilpin si Sydelle Noel sunt in rolurile unor femei care participa la spectacole de wrestling si fiecare reuseste sa creeze un personaj care atrage definitiv publicul.

Vezi lista completa cu seriale de comedie aici: https://top1.ro/seriale-comedie/

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil