Home Film Top seriale de groaza

Top seriale de groaza

by GetLokal.ro

Se spune ca genul filmelor de groaza este aproape la fel de vechi ca si filmul insusi. Ideea fortelor supranaturale apare in numeroase filme mute, create de pionierii filmelor, ca Georges Méliès prin anii 1890, cel mai notabil fiind Casa diavolului din 1896. Alt film notabil este La Caverne maudite (Pestera demonilor). Secolul XX a adus cateva granite genului, aparand primul film in care aparea un monstru (Quasimodo), bazat pe povestirea lui Victor Hugo: „Notre-Dame de Paris7” (publicata in 1831). Filmele despre Quasimodo includ: Esmeralda (1906), The Hunchback (1909), The Love of a Hunchback (1910) si „Notre-Dame de Paris” (1911).

Nu toata lumea este fana a acestui gen – horror, dar fanii acestui gen reprezinta totusi un segment important. Ca si la celelate genuri de seriale exista multitudine de topuri create in sensul „celui mai” serial de groaza. Iar unele dintre aceste seriale se impun in mai toate topurile ce abordeaza „genul horror”.

Top seriale de groaza – Top 20

Cele mai citite articole

1.The Vampire Diaries (2009-2017)

Serialul bazat pe volumele scrise de L. J. Smith a oferit cele mai bune audiente de premiera cand a fost lansat. Serialul a fost reinnoit cu sezonul al optulea acum ceva timp, insa recent s-a anunțat ca nu va exista si un sezon al noualea.

seriale de groază, the vampire diaries

Vezi mai departe topul nostru cu seriale de groaza aici: https://top1.ro/seriale-groaza/

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil