Home Utile Totul despre gerbere – cele mai prezente flori din buchete

Totul despre gerbere – cele mai prezente flori din buchete

by GetLokal.ro

Atunci când vrei să-i faci o surpriză unei persoane dragi și te gândești la un buchet de flori, un aranjament floral sau cutii cu flori, Gerbera este floare pe care o poți alege cu încredere de fiecare dată. Fie că preferi o culoare anume sau optezi pentru un mix de culori ori combinată cu alte flori, gerbera este o sursă inepuizabilă de culoare și bună dispoziție, înfrumusețând orice buchet. 

De unde a apărut, ce semnifică și care sunt principalele tipuri de gerberă sunt informațiile pe care le vei afla astăzi citind acest articol. 

Originea gerberei

Gerbera a fost descoperită în anul 1884 în Africa de Sud de către Robert Jameson, cel după care și-a primit și numele științific, Gerbera jamesonii. Numele de “gerbera”, devenit și denumire populară, provine de la naturalistul german Traugott Gerber.

Cultivarea acestei plante a început în Anglia în anul 1890, iar de atunci calitatea florilor și varietatea de culori au crescut extrem de mult.

Tipuri de gerberă

În mod natural gerbera crește în țările care au climă caldă. În total, există aproximativ o sută de soiuri. Cele mai multe dintre ele sunt hibrizi de gerbere de frunze de James și de verde. Soiurile diferă între ele în funcție de următoarele criterii:

  • dimensiune;
  • forma petală;
  • înălțime;
  • colorație petale.

Schema de culori este foarte diversă și  conține culori calde: galben, roșu, portocaliu, roz, tonuri burgundy.

Cele mai citite articole

Gerber Jameson  este principalul soi, pe baza căruia au fost crescute toate speciile existente în prezent. Floarea este așezată pe o tulpină puternică de înălțime medie, frunzele mari pubescente sunt asemănătoare cu penele. Florile cu un diametru de 10 cm au un rând sau mai multe rânduri de petale, al căror număr total este de aproximativ 30. Paleta de culori poate fi foarte diversă, în timp ce cea de mijloc este adesea contrastează cu tonul de bază.

Semnificațiile gerberei

Asemeni tuturor florilor și gerbera se face remarcată prin câteva semnificații pe care este bine să le cunoști pentru că te vor ajuta să înțelegi ce exprimă și vei știi cărei persoane să dăruiești un buchet de gerbera. Inocența și veselia sunt cele mai puternice semnificații, iar în funcție de culoare florilor, simbolistica este mult mai variată. În funcție de sentimentele pe care le exprimă poți alege culorile gerberei pe care intenționezi să o dăruiești. 

Gerbera de culoare albă reprezintă admirația, sinceritatea și inocența. Este floarea asociată copiilor, așa că un buchet format din gerbera de culoare albă poate fi dăruit cu succes cu ocazia venirii pe lume a unui copil sau la botezul unui copil.

Gerbera galbenă este foarte asemănătoare cu floarea-soarelui, așa că multe dintre semnificațiile acesteia îi revin și gerberei. Buna dispoziție și fericirea este ceea ce transmiți atunci când dăruiești un buchet cu gerbera de culoare galbenă. Această culoare este potrivită pentru persoanele pe care le cunoști bine și poate fi aleasă în buchetele de flori indiferent de ocazie sau de vârsta persoanei căreia îi dăruiești florile.

Culoarea roz a gerberei semnifică prietenia, dar și aprecierea așa că alege un buchet cu gerbera roz pentru a-l dărui persoanelor foarte apropiate de ziua lor de naștere, pentru a le mulțumi și  a le felicita.

Culoarea roșie este sinonimă cu  vitalitatea și energia. De aceea un buchet cu gerbera de culoare roșie este potrivit pentru persoanele pline de viață. Bineînțeles că roșul te duce cu gândul și la iubire, așa că un astfel de buchet poate fi dăruit cu orice ocazie persoanei pe care o iubești.

Dacă vrei să faci un cadou chiar acum alege cutii cu flori livrate in 2 ore de la Maison d`Or. Cu siguranță vei reuși să faci o persoană fericită astăzi. 

Cele mai citite articole

You may also like