Home Utile Tu știi cât de important este aerul din casă?

Tu știi cât de important este aerul din casă?

by GetLokal.ro

Umiditatea este unul dintre cele mai dificile lucruri de care trebuie să scăpați din casa dumneavoastră. Chiar dacă majoritatea locuințelor sunt izolate, umiditatea din aer se infiltrează prin goluri și pătrunde în gips-carton, în lemn și în alte suprafețe din casa dumneavoastră. Atunci când umiditatea se condensează pe suprafețele din casa dvs., aceasta creează un teren propice pentru bacterii, mucegai și alte probleme legate de umiditate. Pentru a vă menține casa uscată și pentru a ține alte insecte la distanță, trebuie să faceți mai multe lucruri pentru a ține umezeala sub control. Iată câteva sfaturi simple pentru a vă ajuta să țineți umezeala departe de casa dvs:

Izolați sursele care cauzează umiditate

Primul și cel mai important pas este de a ține umezeala în afara casei. Cel mai bun mod de a face acest lucru este să împiedicați intrarea apei. Una dintre cele mai evidente modalități de a împiedica apa să intre în casă este să împiedicați scurgerea conductelor de apă. Acest lucru se poate face prin angajarea unui instalator care să înlocuiască țevile care prezintă scurgeri. O altă modalitate de a preveni pătrunderea apei este să instalați o garnitură de etanșare la toate fisurile și îmbinările din locuința dumneavoastră. Acest lucru se poate face prin utilizarea unor produse specifice.

Instalați uși și ferestre potrivite

Dacă ai parte de ploaie constantă sau de o ploaie măruntă, încearcă să ții ușile și ferestrele închise. Acest lucru va ajuta la menținerea umidității în afara casei și va ajuta și la ținerea la distanță a insectelor. Dacă vă confruntați cu multă umezeală în casă, poate doriți să luați în considerare instalarea de uși și ferestre ce nu permit umidității să pătrundă în interior. Aceste uși și ferestre vor împiedica umezeala să treacă prin ele, dar vor lăsa să intre mult aer.

Păstrați umiditatea la un nivel scăzut

Atunci când aveți umiditate în casă, aceasta crește nivelul de umiditate. Nivelul de umiditate din casa dumneavoastră poate varia între 30-80%. Ideal este de 35-56% și puteți menține un grad de umiditate redus folosind un aparat purificator aer ce oferă o umiditate scăzută, disponibil in game variante.

Menținând casa la un nivel optim de umiditate, puteți reduce riscul apariției prea rapide a mucegaiului și a altor microbi care cauzează umiditate. În plus, menținerea casei uscate previne formarea condensului de apă pe ferestre, care poate duce la probleme de umezeală și mucegai. Însă, trebuie luat în considerare faptul ca un nivel de umiditate scăzută poate afecta la fel de mult ca si cel crescut. Acesta poate afecta căile respiratorii și oferă senzațiile de alergie.

Prevenția este importantă

Umezeala din locuința dumneavoastră cauzează multe probleme. Ea poate face ca pereții și alte suprafețe să fie mai puțin durabile, poate crește riscul apariției mucegaiului și poate încuraja apariția insectele nedorite, cum ar fi termitele. Cel mai bun mod de a scăpa de umezeala din locuința dvs. este de a împiedica apariția ei în primul rând. Dacă vă confruntați cu niveluri ridicate de umiditate în locuința dvs., ar trebui să luați în considerare punerea în aplicare a unora dintre aceste sfaturi pentru a avea umiditate optima in casa.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil