Home Evenimente Vrei o nuntă relaxantă și nonconformistă? Iată câteva idei

Vrei o nuntă relaxantă și nonconformistă? Iată câteva idei

by GetLokal.ro

Care sunt imaginile ce-ți apar în minte când te gândești la propria-ți nuntă? Rochia de mireasă, coafura de regină și machiajul senzual?!  Abia când se apropie marele eveniment îți dai seama că, de fapt, astea sunt cele mai mici, dar și cele mai plăcute bătăi de cap legate de seara visurilor tale. Responsabilitățile pe care trebuie să ți le asumi parcă se înmulțesc pe zi ce trece, mai ales dacă ai decis să te implici tu însăți în toate etapele pregătirilor. Antrenamentele pe banda de alergare îți vor părea o nimica toată în comparație cu alergătura din procesul de pregătire pentru nuntă. Sunt atâtea chestii de rezolvat până, dar și în ziua cea mare: plimbări prin restaurante, ca să alegeți localul potrivit; răsfoirea internetul, în căutarea interpreților, moderatorului, echipei de filmare și decorare; întâlniri cu toți participanții în organizare, pentru a stabili detaliile și pentru a plăti avansul pentru serviciile fiecăruia. Astfel nu e de mirare că în ziua nunții ai putea exploda din cauza stresului și emoțiilor adunate. Așadar, pentru a nu te trezi în dimineața cea mare plină de nervi, iată câteva sfaturi și trucuri care te vor ajuta să ai o nuntă pozitivă, relaxantă și nonconformistă:

Fă-ți o listă de sarcini

Din momentul când ați stabilit data nunții, scrie o listă cu lucrurile pe care trebuie să le pui la punct și data limită de realizare. Apoi pune un semn în dreptul fiecăruia, pe măsura îndeplinirii sarcinii.  Astfel vei avea o viziune mai clară a ceea ce ai făcut și ce urmează.

Cere ajutor

Nu e neapărat să angajezi o agenție specializată în organizarea evenimentelor festive, dar deleghează și împarte responsabilitățile persoanelor apropiate: conform tradiției, partenerul va cumpăra buchetul de mireasă și buchetul de nașă, mamele se vor ocupa de meniul de sărbătoare și de stabilirea listei cu invitați, tații vor fi responsabili de băutură și transport, frații te pot ajuta să alegi muzica și restaurantul, prietenii ar putea veni cu idei pentru invitații, decor e.t.c. La final tu va trebui doar să alegi din lista pe care ți-a pregătit-o fiecare.

Restaurantul

Cele mai citite articole

Alegerea restaurantului este influențată de mai mulți factori: proximitate, prețuri, suprafață, data nunții, numărul de invitați, etc. Odată ales localul, trebuie să decizi dacă optezi pentru decorul deja existent sau îl vei redecora după propriul plac și tematica nunții. În orice caz, un sfat de care ar trebui să ții cont este să renunți la amplasarea meselor în rânduri drepte. Așează oaspeții într-un model circular în jurul vostru. Astfel nu doar că veți fi mai vizibili pentru toți invitații, dar îi veți face să se simtă mai apropiați, iar ceremonia mai intimă.

Anunță oaspeții

Invitaților trebuie să le acorzi o atenție deosebită. Or, fără ei nunta visurilor tale va fi o simplă seară cu muzică și multă mâncare. Doar nu vrei ca jumătate din oaspeți să fie în vacanță exact în ziua voastră mare. Trebuie să-i informezi despre data și locul evenimentului imediat cum acestea au fost stabilite. Asta va permite fiecăruia să-și planifice activitățile în acea perioadă, astfel ca să fie disponibil pentru evenimentul vostru.

Contacte de urgență

Ca să nu fiți deranjați în ziua nunții, când sunteți implicați în pregătiri, sesiune foto sau întâmpinați oaspeții, ar fi foarte util să notați în invitații și un număr pentru situații excepționale. Pot fi datele de contact ale unei rude, ale unui prieten sau ale domnișoarei de onoare. Persoana de legătură trebuie să fie la curent cu toate detaliile ceremoniei, pentru a fi capabilă să dea sfaturi și indicații oaspeților voștri, care, fie s-au rătăcit, fie întârzie, fie au alte întrebări referitoare la eveniment.

Mărturiile

Uită de tradiționalele bomboane puse în săculețe, care oricum sunt aruncate a doua zi. Oferă oaspeților în dar ceva cu adevărat folositor: apă minerală, pastile contra durerilor de cap și gume mentolate. Își vor aminti a doua zi cu mult mai multă plăcere despre distracția avută în seara precedentă.

Cele mai citite articole

You may also like