Home Utile Vrei sa instalezi un sistem de incalzire in pardoseala? Ce poti monta peste aceasta?

Vrei sa instalezi un sistem de incalzire in pardoseala? Ce poti monta peste aceasta?

by GetLokal.ro

Una dintre cele mai eficiente solutii de incalzire a locuintei si care este tot mai apreciata de utilizatori este incalzirea in pardoseala. Aceasta poate asigura o temperatura optima in interior cu un consum mai mic de energie decat in cazul altor sisteme de incalzire. 

Cu toate acestea, exista numeroase nelamuriri referitoare la incalzirea in pardoseala, iar una dintre acestea este referitoare la tipul de material care poate fi folosit pentru pardoseala astfel incat sa nu se reduca sau piarda din agentul termic produs. Prin urmare, cei care sunt interesati de acest subiect pot lua in considerare una dintre urmatoarele recomandari: 

  • Parchet pentru incalzirea in pardoseala 

Exista producatori de parchet care sustin ca materialul nu trebuie sa aiba caracteristici speciale pentru a se potrivi unei case cu sistem de incalzire in pardoseala, deoarece orice tip de parchet poate fi folosit. In realitate, exista unele tipuri recomandate ca fiind un parchet potrivit pentru incalzirea in pardoseala, in timp ce altele sunt chiar contraindicate, deoarece fie limiteaza cantitatea de caldura eliminata in aer, fie se deterioreaza rapid in urma temperaturilor inalte. 

Cele mai citite articole

Unul dintre tipurile de parchet pentru incalzire in pardoseala este cel stratificat sau dublustratificat, in special datorita conductibilitatii ridicate pe care acesta o are si care nu afecteaza in niciun fel temperatura setata pentru incaperea respectiva. Dar poate fi folosit chiar si parchetul laminat, deoarece nu influenteaza cu nimic cantitatea de caldura produsa de sistemul din pardoseala. 

  • Gresia/placile portelanate 

O alta solutie foarte populara in randul celor care si-au montat un sistem de incalzire in pardoseala este gresia, datorita conductivitatii termice foarte ridicate. Drept urmare, acestea se incalzesc rapid dupa pornirea sistemului si transfera caldura catre incapere, pastrand totodata caldura pentru un timp mai mare. In plus, ca si in cazul parchetului, aceasta este usor de intretinut si curatat. 

In concluzie, exista mai multe solutii pentru podeaua incalzita, alegerea fiind facuta si in functie de propriile preferinte si de stilul de amenajare ales, pentru a se crea o unitate si o armonie vizuala, dar si un confort sporit. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil