Home Arta si educatie Vrei să înveți repede limba franceză? Iată 5 recomandări utile

Vrei să înveți repede limba franceză? Iată 5 recomandări utile

by Dinu Alexandra

Cândva limba preferată a europenilor, franceza a pierdut destul de mult teren în fața englezei, în perioada contemporană. Totuși, puterea economică a țărilor francofone încă îi menține statutul de limbă de interes pentru europeni. Spre deosebire de limba engleză, foarte ușor accesibilă grație prezenței sale dominante în muzică și filme, franceza nu este atât de ușor de învățat, mai ales atunci când ai ieșit de pe băncile școlii. Cum poți, totuși, să ajungi să stăpânești la un nivel bun această limbă străină?

Apelează la cultură

Entertainmentul rămâne una dintre cele mai la îndemănă variante ajutătoare pentru oricine dorește să învețe o limbă străină. Cinematografia franceză este una de top în Europa, bucurându-se de o tradiție remarcabilă. Nu va fi deloc greu să găsești suficiente filme și seriale de calitate, care să te ajute să-ți începi drumul către învățarea acestei limbi. Ideal este să umărești materialele cu sonor, în limba franceză, și să folosești și subtitrări tot în aceeași limbă.

Prin intermediul filmelor și serialelor vei învăța expresii specifice și cuvinte noi, dar o să reușești să îți îmbunătățești și pronunția și accentul. În același mod acționează și muzica, pentru că versurile și ritmul te vor face să reții unele expresii și să le înțelegi mai bine sensul.

Nici literatura franceză nu este de lepădat, mai ales că în Hexagon s-au născut unii dintre cei mai mari autori europeni, precum Camus sau Hugo. Poți apela atât la romane, cât și la variante mai puțin complexe, dar foarte interactive, precum benzile desenate sau revistele.

Apelează la cursuri și ghiduri

Accesul la cursuri de limba franceză este mult facilitat de existența internetului. Dacă decizi să înveți limba lui Balzac, poți apela și la cursuri desfășurate online. Ai posibilitatea de a opta pentru cursuri individuale sau de grup, iar acestea pot fi utile și pentru cei aflați la un nivel foarte avansat.

Dezavantajul acestei metode este costul financiar destul de ridicat, însă există alternative asemănătoare și mai accesibile: de pildă, dicționarele și ghidurile scrise, care conțin cuvinte și expresii uzuale în limba franceză. Acestea se pot dovedi a fi foarte utile, mai ales pentru dezvoltarea capacității de redactare.

Opțiuni există și pentru cei care vor să-și învețe copiii să vorbească limba franceză. Dacă ești în această situație, poți opta pentru cărți de parenting de la editura Niculescu, care te vor ajuta să îl sprijini pe cel mic în procesul de studiere a unei limbi străine.

Călătorește

Se spune că cea mai eficientă metodă de învățare a unei limbi străine este aceea de a te înconjura de vorbitorii săi nativi. Franța este o țară superbă și cu foarte multe locuri demne de a fi vizitate. Pentru a-ți perfecționa vorbitul și înțelesul limbii, poți organiza o călătorie în Hexagon, iar contactul cu localnicii, precum și cu toate elementele înconjurătoare te va face să stăpânești mai bine inclusiv accentul franțuzesc.

Începe cu expresii și cuvinte la care apelezi des

Pentru ca începutul să fie mai plăcut și mai ușor, înainte de a încerca să ajungi să stăpânești teoria gramaticii limbii franceze, este de preferat să înveți câteva cuvinte și expresii pe care le folosești foarte des în limbajul tău de zi cu zi. Dacă îți place să gătești, ai putea învăța termenii franțuzești pentru ustensilele pe care le utilizezi sau pentru felurile de mâncare pe care îți place să le prepari. Asta te va ajuta să fii mai atras de limba străină, pentru că o vei asocia cu lucruri dragi ție. Tratează totul relaxat și cu umor, iar învățatul se va face mult mai rapid și eficient.

Practică ceea ce înveți

Lipsa exercițiului este principalul inamic pentru cei care vor să stăpânească foarte bine o limbă străină. Chiar dacă ajungi să o înveți la un nivel bun, în lipsa unei utilizări constante, în timp vei ajunge să nu o mai stăpânești atât de bine. Tocmai de aceea, este recomandat să utilizezi pe cât de mult posibil limba franceză, chiar și atunci când ești începător, iar pentru acest lucru poți apela la forumuri online.

Una dintre cele mai populare și melodioase limbi europene, franceza poate fi învățată la un nivel bun, dacă dedici timp și energie acestui proces.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil