Home Calatorii Zbori pentru prima dată cu avionul? Iată ce ar trebui să știi despre această experiență!

Zbori pentru prima dată cu avionul? Iată ce ar trebui să știi despre această experiență!

by Dinu Alexandra

Dacă te pregătești pentru primul tău zbor cu avionul, s-ar putea să ai o mulțime de întrebări care te neliniștesc. Cu siguranță vei aștepta cu nerăbdare decolarea avionului, încă din momentul în care vei ajunge în aeroport, așa că este important să fii cât mai bine organizat, pentru a nu avea parte de experiențe neplăcute. Nu cred că îți dorești să uiți acasă vreun document important sau să fii nevoit să renunți la câteva obiecte din bagajul tău, chiar înainte de a pleca în vacanță. Pentru a evita toate aceste lucruri, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, care te vor face să te simți mai relaxat în privința primei tale călătorii cu avionul.

Alege un serviciu de transport la aeroport

Dacă zbori pentru prima dată cu avionul și nu ai în orașul tău un aeroport, va trebui să găsești o soluție, pentru a ajunge la timp, înainte de decolare. Îți recomandăm să apelezi la o firmă de transfer, care te poate duce la orice aeroport ai nevoie, indiferent de ora la care zborul tău este programat. Spre exemplu, poți alege o rută de transfer aeroport Brașov sau București, chiar dacă locuiești în cealaltă parte a țării. Rezervările se fac online și rapid, așa că dacă alegi această opțiune, vei ajunge la timp la aeroport, fără să mai schimbi mai multe mijloace de transport. De obicei, firmele de transfer pentru aeroport au toate condițiile necesare pentru călătorie: loc special pentru bagaje, șoferi profesioniști și aer condiționat.

Nu uita să îți faci check-in-ul

Atunci când călătorești pentru prima dată cu avionul este important să ai în regulă toate documentele, iar aici vorbim și despre biletul de check-in. Dacă nu vrei să stai la coadă, la ghișeele din aeroport, îți recomandăm să faci check-in-ul online, cu câteva zile înainte, pentru că este mult mai practic. Totuși, în cazul în care uiți să faci check-in-ul acasă, îl poți face și în modul clasic, în aeroport, unde va trebui să te prezenți cu documentele de călătorie, la un ghișeu special. De asemenea, dacă ai bagaje de cală, va trebui să le cântărești la ghișeul companiei aeriene, de unde vor fi preluate și trimise la avion.

Controlul de securitate

La primul zbor cu avionul, s-ar putea să ai câteva emoții când vei ajunge în zona controlului de securitate. Acolo, va trebui să îți așezi bagajul într-o tavă de plastic, alături de obiectele personale, dar și de accesoriile din metal. Apoi, vei trece printr-o poartă specială, iar dacă vei auzi un sunet de avertizare, va trebuie să te oprești, pentru a fi percheziționat corporal. Dacă ai obiecte electronice în bagajul de mână, va trebui să îi anunți pe cei care se ocupă de controlul de securitate. Același lucru este valabil și în rândul substanțelor lichide, acestea fiind interzise, dacă recipientele în care sunt transportate depășesc 100 ml.

Ce poți lua cu tine în bagajul de mână?

Atunci când călătorești cu avionul, există două tipuri de bagaje pe care le poți lua cu tine: bagajul de cală și bagajul de mână. În timp ce bagajul de cală este mai permisiv, pentru bagajul de mână există o mulțime de reguli, pe care trebuie să le respecți. Va trebui să ai grijă cu lichidele, iar aici facem referire la creme, geluri sau parfumuri.

Dacă nu vrei să le vezi aruncate la gunoi, va trebui să le transporți în recipiente de cel mult 100 ml, pe care să le ambalezi într-o pungă de plastic transparentă. De asemenea, va trebui să lași acasă obiectele ascuțite, care ar putea reprezenta un pericol pentru cei din jurul tău. De pe lista lucrurilor interzise fac parte și medicamentele, care necesită prescripție medicală. Dacă ai probleme de sănătate și ai nevoie de un anumit tratament, este recomandat să ai cu tine în vacanță și rețeta medicului.

Așadar, prima călătorie cu avionul poate fi o provocare pentru oricine, însă atâta timp cât ești organizat, totul poate decurge perfect. Încearcă să îți aranjezi în ordine toate documentele, să îți faci check-in-ul din timp și să respecți toate regulile privind bagajul de mână. Dacă vei urma acești pași, cu siguranță vei avea parte de o experiență plăcută.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil