Home Fun Zombieverse – serial inedit în stil reality show

Zombieverse – serial inedit în stil reality show

by GetLokal.ro

Ideea unei apocalipse cu zombi(e) este ilustrată în foarte multe seriale de succes, de obicei fiind vorba despre un virus care transformă oamenii în „morți vii”. Printre cele mai cunoscute titluri disponibile pe platformele de streaming putem aminti The Walking Dead, Z Nation, Fear the Walking Dead, iZombi sau Santa Clara Diet. 

Dacă cele mai multe astfel de producții sunt desigur americane, iată că se conturează un astfel de topic și în privința serialelor din Coreea de Sud, destinate de asemenea piețelor globale de divertisment, pe această nișă cu zombi. După ce în 2022 s-a lansat serialul Suntem morți cu toții, cu 12 episoade filmate în Seul, anul 2023 aduce pe platforma Netflix un titlu nou, pentru iubitorii genului: Zombieverse. 

De această dată însă, avem parte de un serial inedit, un concept cu totul nou. Este vorba despre o filmare stil reality show în cadrul Zombieverse, în care jocul pare pe viață și pe moarte, iar audiența are toate avantajele unei producții de acest fel – reluări ale fazelor interesante, elemente grafice, mici explicații, analize și concluzii ale echipei de editare.

Să aduci ceva nou universului zombi, o provocare în sine

Subiectul ființelor zombi pare atât de intens exploatat în lumea media, încât pare surprinzător că mai pot apărea produse de divertisment care să aducă un suflu nou. Și totuși, producătorii pare că găsesc în continuare noi modalități de a livra conținutul cu zombi, inclusiv pe segmentul de jocuri video. Pasionații de pacanele online nu sunt excluși, căci pentru ei există o mulțime de titluri precum Zombie Circus de la Relax Gaming sau Zombie Carnival de la Pragmatic Play.

Cum începe acțiunea în noul serial Zombieverse

Cele mai citite articole

Să supraviețuiești unei apocalipse zombi pare de fapt o provocare demnă de lumea jocurilor. În serialul de groază Zombieverse, jocul este transformat în realitate, în mod neașteptat. În această comedie horror de tip reality, niște influenceri online precum actorul Lee Si-young și comediantul Park Na-rae sunt invitați să filmeze inițial un show de tip dating (întâlniri în scopul relațiilor de dragoste). În mod subit, un participant zombi atacă o altă persoană și totul se transformă într-o vânătoare a monștrilor dornici să atace cât mai mulți oameni. 

Mai departe, supraviețuitorii sunt urmăriți în cursa lor pentru salvarea propriilor vieți într-o lume transformată instant într-o apocalipsă zombi. În Seul și împrejurimi, cei care reușesc să fugă sunt urmăriți însă de telespectatori, exact ca într-un show TV de tip reality. 

Interesant este că se menționează la începutul fiecărui episod faptul că actorii iau singuri decizii, iar regula este ca atunci când un personaj este mușcat, să devină zombi. Nu este un simplu joc, totul pare absolut real, exact ca într-un serial obișnuit, dacă ignorăm partea de show reality cu grafice, explicații, editări video, reluări ale unor scene importante.

Misiuni de rezolvat pas cu pas, pentru supraviețuire

Fiecare nouă locație în care ajuns supraviețuitorii (cei inițiali plus alții care se alătură pe drum) prezintă particularități și provocări. Mai întâi, este necesar să alimenteze cu benzină în timp ce zombi sunt în jurul lor, apoi să ia alimente și apă dintr-un supermarket abandonat în urma atacului acestor zombi. 

Personajele se adaptează la situații și învață pas cu pas cum funcționează acești zombi. Apar desigur multe situații de tensiune, căci uneori oamenii se suspectează între ei că ar fi fost contaminați. În plus, trebuie să se salveze unul pe altul, dar mulți cad pradă în încercarea de a scăpa de zombi și devin la rândul lor creaturi „moarte”. Acțiunea este plină de suspans, cu adrenalină din plin.

Cele mai citite articole

You may also like