Home Locuri 11 plaje superbe pentru un concediu de vis

11 plaje superbe pentru un concediu de vis

by GetLokal.ro

Nisip fin, peisaje superbe și apusuri de soare care îți taie răsuflarea, cu siguranță și tu te gândești deja la un concediu relaxant pe plajă. Dacă nu ai ales încă locul unde să-ți petreci câteva zile minunate, descoperă unele dintre cele mai spectaculoase destinații pe care le poți lua în calcul! 

Lumea întreagă găzduiește întinderi de nisip deosebite, chiar și țara noastră. Fie că vrei să petreci un concediu de vis aproape de casă, fie că ai în vedere bătrânul continent sau o zonă mai îndepărtată, iată câteva plaje fermecătoare care-ți pot asigura un sejur liniștit:

Plaja Elafonissi, Grecia

Grecia este una dintre cele mai populare destinații de vacanță, preferată și de români. Multe dintre plajele sale sunt cu adevărat impresionate, însă Elafonissi se prezintă ca un mic paradis. Apa este caldă și foarte limpede, iar plaja are o porțiune de nisip de culoare roz, o caracteristică unică de altfel.

Plaja Porto Katsiki, Grecia

Rămânem în Republica Elenă ca să scoatem în evidență și Porto Katsiki, una dintre cele mai frumoase plaje din Europa. Aflată pe insula Lefkada, aceasta este renumită pentru peisajul inedit și apa limpede, de un albastru ireal.

Plaja Venus, România

Stațiunea Venus a întinerit în ultimii ani, așa că se poate mândri cu o plajă excelentă, care îți oferă un concediu de vis. Mai mult, poți beneficia chiar și de cazare pe litoral cu tichete de vacanță. Poate că nu este la fel de spectaculoasă precum alte întinderi de nisip din Europa, însă este recunoscută datorită golfurilor care se întind până în apropierea stațiunii Saturn și a apelor minerale sulfuroase.

Tossa de Mar, Spania

Într-un orășel din provincia Giorna se află plaja Tossa de Mar, un loc cu un farmec aparte. Cu toate că în Spania sunt o mulțime de plaje faimoase, aceasta trebuie trecută pe lista de obiective turistice. De pe malul mării poți admira celebra Vila Vella, o fortificație spaniolă foarte bine conservată.

Aroa Beach, România

Dacă pentru tine vacanță de vis înseamnă servicii de lux, distracție și voie bună, atunci nici nu trebuie să pleci din țară. Vei găsi tot ce ai nevoie pe o plajă aurie cu nisip fin în Mamaia. Aroa Beach este un paradis verde la Malul Mării și un loc ce poate să-ți ofere un sejur de neuitat.

Zlatni Rat, Croația

Cele mai citite articole

Croația este o țară deosebită și o destinație de vacanță perfectă. Dacă vrei să ajungi pe o plajă uimitoare alege Zlatni Rat – Cornul de aur. Aceasta se află pe insula Brac și este considerată un adevărat monument al naturii. În plus, forma ei alungită se schimbă în funcție de vreme.

Sveti Stefan, Muntenegru

O găsești pe o insulă mică, a cărei zonă de costă nu are mai mult de 1,5 kilometri lungime. Sveti Stefan se numără printre cele mai frumoase plaje din Muntenegru, dar este deosebită de celelalte datorită nisipului său rozaliu.

Oludeniz, Turcia

Situată în satul cu același nume, plaja Oludeniz îți va asigura liniștea și relaxarea. Aceasta face parte din rezervația naturală Oludeniz, astfel că ridicare de construcții sunt interzise în zonă și nimic nu perturbă splendoarea unei lagune albastre cu o plajă minunată, acoperită cu pietre.

Playa de las Teresitas, Tenerife

Destinația perfectă pentru toți iubitorii de soare, chiar și pe timp de iarnă, plaja Teresitas este una dintre puținele din Tenerife cu nisip auriu. Iar acest lucru se datorează omului, nu naturii, pentru că nisipul a fost adus aici din Sahara, deșertul care se află la doar 300 de kilometri distanță.

Santa Maria Dell’ Isola, Italia

În regiunea Calabria din sudul Italiei, la baza unei stânci pe care se află o mănăstire, se întinde plaja Santa Maria Dell’ Isola. Imaginea de aici este impresionantă și autentică, ideală pentru o vacanță de vis.

Plaja Carvoeiro, Portugalia

Un oraș pitoresc și tradițional de pe țărmul Oceanului Atlantic, Carvoeiro se laudă cu o plajă aurie și un peisaj natural deosebit. Destinația este ideală pentru turiștii care vor să se relaxeze într-un mediu original, simplu și fermecător.

Cu siguranță vei avea un concediu reușit dacă alegi una dintre aceste plaje minunate. Deși există numeroase insule și locuri în lumea întreagă unde peisajele par ireale, nu trece cu vederea zonele mai puțin cunoscute, care găzduiesc nisipuri fine și ape cristaline. Fie că preferi o plajă plină de turiști sau din contră, una sălbatică, acasă ori în afara țării, poți găsi locul perfect pentru tine!

Cele mai citite articole

You may also like