Home Utile Decorarea camerei de oaspeți: 7 aspecte de avut în vedere

Decorarea camerei de oaspeți: 7 aspecte de avut în vedere

by GetLokal.ro

Camera de oaspeți trebuie să fie trebuie să fie caldă și primitoare, o adevărată oază de relaxare pentru cei care rămân la tine peste noapte. Deși nu este un element comun în casele din țara noastră, dacă beneficiezi de o încăpere în plus și ai des musafiri, poți amenaja un spațiu deosebit, cu care să-i impresionezi plăcut pe toți cei care îți calcă pragul. De regulă, pentru decorarea camerei de oaspeți trebuie să pornești întotdeauna de la rolul său principal, și anume asigurarea de spațiu, intimitate și confort. Totuși, sunt câteva aspecte importante pe care trebuie să le ai în vedere ca să obții atmosfera dorită:

Creează o atmosferă relaxantă

Principalul element de care ai nevoie în această încăpere este locul de dormit, patul. Mai departe, poți face totul mult mai confortabil cu ajutorul produselor textile. Dar să ne întoarcem la piesa vedetă a camerei. Varianta perfectă o reprezintă utilizarea a două paturi twin. De ce? Există posibilitatea ca oaspeții tăi să nu fie întotdeauna un cuplu și îți pot fi de folos două paturi separate. Avantajul este că, la nevoie, le poți uni ca să formezi un pat matrimonial, pe care să-l îmbraci cu lenjerie și cuvertură pentru pat dublu. Alege pentru ele o saltea medie ca duritate, așternuturi de calitate și o pereche de perne suplimentare ca să oaspeții tăi să aibă parte de relaxare.

Alege cu grijă paleta cromatică

Camera de oaspeți, ca și restul casei tale, trebuie să scoată în evidență un decor simplu, aerisit și prietenos. Iar culorile au un rol crucial pentru a obține rezultatele dorite. Așadar, alege un ton delicat pentru nuanța de pe pereți, precum bej sau ivoire ori culori mai pastelate – verde, albastru, galben deschis. Un tapet cu modele originale poate scoate camera din anonimat, însă și o vopsea strălucitoare poate fi potrivită pentru un perete de accent. Important este ca prin intermediul culorilor să complimentezi confortul pe care îl oferă zona de odihnă.

Acordă atenție iluminatului

Bineînțeles, la fel ca în orice parte a casei, este important să pui accent pe lumina naturală. Totuși, gândește-te cum se vor descurca oaspeții tăi la lăsarea întunericului. Poate că tu îți cunoști perfect toate colțurile casei, însă cei care te vizitează nu sunt obișnuiți cu încăperea unde vor fi găzduiți. Din acest motiv, le va fi de folos o lampă în imediata apropiere a patului, pe care să o stingă și să o aprindă foarte ușor, direct din așternuturi.

Pune cel puțin o noptieră în cameră

Cele mai citite articole

Noptierele sunt unele dintre elementele esențiale pentru o cameră de oaspeți. Pe lângă rolul lor estetic, ele sunt și foarte practice. Telefonul mobil, ochelarii, ceasul, bijuteriile sau alte mici accesorii își vor găsi  locul aici. Prin urmare, trebuie să existe cel puțin o noptieră lână locul de dormit pentru ca oaspeții să nu-și țină lucrurile prin toată casa gazdei, ci să le aibă la îndemână.

Include în decor spații de depozitare

Indiferent dacă spațiul este sau nu unul generos, acesta nu trebuie aglomerat cu decorațiuni abstracte. Păstrează lucrurile simple și mizează pe o amenajare minimalistă. Însă, încearcă să incluzi în camera de oaspeți și spații de depozitare. O comodă cu sertare sau un suport de tip rack pentru umerașe poate fi suficient pentru lucrurile musafirilor tăi.

Adaugă o notă de prospețime

Evident, când știi deja că musafirii vor ajunge la tine în doar câteva ore trebuie să aerisești încăperea pentru mai multă senzație și prospețime. Adaugă în plus și un buchet de flori dacă vrei să înfrumusețezi camera și să-i impresionezi pe vizitatori. Nu exagera cu mărimea buchetului, ci ai grijă să fie puțin vizibil în decor.

Decorează încăperea cu un covor pufos

Nimănui nu-i face plăcere să se trezească dimineața și să pună picioarele pe o podea rece. Ca să sporești senzația de “acasă”, optează pentru un covor pufos care-i va ajuta pe musafirii tăi să se simtă mai bine.

Fie că vorbim de o vizită peste noapte sau o ședere prelungită, camera de oaspeți trebuie să le ofere celor care vin în casa ta o atmosferă primitoare. Ține cont de nevoile oamenilor și încearcă să acoperi cât mai multe situații posibile prin decorarea încăperii, astfel încât musafirii să se întoarcă la tine cu drag de fiecare dată.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil