Home Ne place 3 motive pentru a alege scarile din sticla pentru casa ta

3 motive pentru a alege scarile din sticla pentru casa ta

by Dinu Alexandra

Pe masura ce locuintele au dimensiuni mai mici, iar preturile sunt in crestere, proprietarii cauta diverse mijloace inovatoare pentru a face cat mai eficient spatiul din casa lor. Un astfel de mijloc inovator este si folosirea scarilor din sticla. Utilizarea sticlei ca inlocuitor al lemnului sau metalului pentru scari sau balustradele scarilor poate aduce multe aspecte pozitive:

Lumina

Scarile reprezinta de obicei cea mai intunecata zona a unei case, fiind astfel mai putin atractiva din punct de vedere vizual pentru vizitatori. O scara realizata din sticla sau macar balustradele din sticla in combinatie cu metalul va aduce mult mai multa lumina in locuinta dvs. De asemenea, aerul va circula mai usor in casa.

Spatiu

Cele mai citite articole

Este cu adevarat remarcabil modul in care sticla poate face ca o camera sa para mai mare. Alegand niste scari din sticla, transparente, veti elimina orice bariera vizuala. Acest lucru este util in special pentru scarile situate intr-o incapere sau intr-o sala de mese, deoarece panourile transparente din sticla fac structura sa arate mult mai putin obositoare.

Stil

Sticla este ofertanta pentru designerii de interior, potrivindu-se perfect cu aproape orice arhitectura a unei locuinte. Reuseste sa dea modernitate unei locuinte si stralucire pana si unei case mai putin contemporane. De exemplu, o cabana de dimensiuni reduse, cu tavane cu grinzi si ferestre mici, poate fi iluminata mult mai interesant prin simpla inlocuire a balustradelor de lemn cu unele din sticla.

Pe langa balustrade, treptele unei scari de interior pot fi la fel de bine realizate din sticla. Acestea pot fi fabricate in diferite grosimi, in general intre 20 mm si 40 mm. Sticla trebuie sa fie securizata si laminata pentru o rezistenta suplimentara si beneficiaza de un finisaj antiderapant.

Sticla poate fi combinata cu usurinta cu orice tema arhitecturala a unei locuinte sau a unui birou – fie ca alegeti o tema sofisticata, moderna sau una minimalista. De fapt, sticla este considerata cel mai bun raspuns la orice provocare atunci cand se proiecteaza o cladire. Cele mai noi modele de sticla nu mai sunt la fel de fragile ca in trecut. Astazi, sticla este considerata unul dintre cele mai durabile materiale de constructie din lumea industriala. Este mai durabila decat scarile din lemn care sunt predispuse la contaminarea cu diversi daunatori dupa o perioada de cinci ani de la montare. In schimb, sticla confera calitate si durabilitate in timp, cu mai putine probleme de intretinere. De aceea, trebuie sa investiti in scari de sticla pentru locuinta dvs sau pentru spatiul de birouri.

Cele mai citite articole

You may also like