Home Fashion Avantajele de a cumpara haine second hand

Avantajele de a cumpara haine second hand

by Dinu Alexandra

Unii oameni se simt rusinati sa poarte haine second hand ignorand avantajele pe care le ofera acestea. Pana la urma trebuie sa fim constienti ca moda inseamna a arata bine, lasand la o parte ideile preconcepute. In plus, scoteti-va din minte imaginea vechilor second hand-uri cu haine demodate si mototolite. Astazi, exista deozit de haine SH si inclusiv magazine care vand haine second hand de lux, care ofera produse impecabile la preturi cu peste 70% mai mici decat cele din magazin.

Iata trei motive pentru care merita sa cumperi haine second hand:

1.Economisiti bani

Cumpararea de haine second-hand inseamna sa platiti jumatate din pretul produsului. Cel mai adesea, hainele sunt donate deoarece persoana care le-a cumparat constata ca ele nu i se mai potrivesc sau pur si simplu nu ii mai plac. Puteti gasi haine ale unor firme celebre purtate foarte putin sau chiar deloc. In plus, pentru ca hainele second hand provin din perioade diferite, aveti ocazia de a explora moda anilor trecuti pentru a va exprima mai bine personalitatea dvs unica.

Cele mai citite articole

2.Este mai sustenabil

Exista multa apa si substante chimice folosite in procesul tehnologic de realizarea a hainelor pe care le purtam. Vorbim despre mii de litri de apa pentru o pereche de blugi albastri. Daca reciclam hainele nefolosite, inseamna ca vor fi economisiti bani. Sa nu uitam de efectele secundare asupra mediului, distrugerea habitatului pentru animale si poluarea resurselor naturale. Cine plateste pentru aceste lucruri? Tu, din taxele pe care le platesti.

Sa nu uitam ca hainele au o durata lunga de viata. Cand lucrurile sunt aruncate de sute de oameni, in acelasi timp, ele genereaza o cantitate exponentiala de deseuri. O pereche de blugi ar putea fi folosita de fratele, varul sau prietenul altcuiva. In felul acesta, veti plati o suma mica si beneficiile au fost de o suta de ori mai mari.

3.A fi sarac nu inseamna ca arati sarac

Daca credeti ca hainele second-hand va fac sa aratati saraci, este exact contrariul. Da, exista si haine demodate, dar in cea mai mare parte, vorbim despre haine noi nefolosite. Una este sa fii sarac si alta sa arati sarac. Felul in care arati este un factor cheie in domenii precum interviurile de angajare. Indiferent cat de bine pregatit esti ai nevoie de un costum negru la interviul pentru o functie importanta. O persoana cu venituri reduse nu isi va permite sa plateasca cateva sute de lei pe un costum din magazin, dar va putea gasi un costum perfect second hand la jumatate de pret.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil