Home Calatorii 3 produse fără de care nu ar trebui să pleci în vacanță

3 produse fără de care nu ar trebui să pleci în vacanță

by GetLokal.ro

Dacă urmează să pleci în vacanță, înseamnă că te pregătești pentru distracție, răsfăț și relaxare. Toate aceste planuri pot fi, însă, ruinate, dacă uiți să iei cu tine unele produse esențiale. Fără acestea, riști să rămâi în toaleta camerei de hotel în timp ce prietenii tăi se distrează pe plajă sau să lupți constant cu țânțarii care nu-ți dau pace. Ca să nu treci prin astfel de experiențe nedorite, alocă puțin timp, înainte de vacanță, nu doar rezervărilor, biletelor și alegerii rutelor, cu și unei liste de produse necesare. Acestea pot fi un element cheie pentru o vacanță reușită, așa că iată ce nu ar trebui să uiți acasă.

Medicamente și dezinfectant de mâini

Dacă suferi de anumite afecțiuni, cum ar fi diabetul sau hipertensiunea arterială, și ai nevoie de medicamente ce se obțin doar cu rețetă, asigură-te că ai cu tine cantitatea necesară. Nu te baza că-ți poți ridica rețeta compensată din orice farmacie în orice oraș, fiindcă medicamentele pot fi ridicate doar în județul în care au fost emise.

Alte medicamente care nu trebuie să-ți lipsească din bagaj sunt cele împotriva diareei, cele care combat răul de mișcare și antiinflamatoarele nesteroidiene. Toate acestea pot fi ridicate și fără prescripție medicală, dar mai bine să le ai la tine și să nu fie nevoie să le folosești, decât să cauți urgent o farmacie.

De asemenea, tot pentru a evita tot soiul de neplăceri este recomandat să iei cu tine un dezinfectant de mâini și să îl folosești cât mai des posibil. Recomandarea nu are legătură doar cu pandemia de COVID-19, ci ar fi indicat să folosești frecvent dezinfectant în vacanțe (mai ales dacă nu te poți spăla frecvent pe mâini). Ia în calcul că orice obiect pe care-l atingi poate fi contaminat cu bacterii și poate reprezenta o sursă de infectare.

Produse de protecție solară și împotriva insectelor

Indiferent de locul pe care l-ai ales pentru vacanță, mare, munte, etc, soarele și insectele sunt două lucruri de care nu scapi. Oricât ai vrea. Pentru ca razele UV să nu îți afecteze pielea, ia cu tine un produs pentru protecție solară. Ai grijă ca acesta să fie potrivit pentru tipul tău de ten, așa  că ar fi recomandat să vorbești cu un dermatolog sau un farmacist pentru a cumpăra produsul optim pentru tine.

Cele mai citite articole

Fie că vrei să stai seara pe plajă sau ești pe vreo potecă în munți, cel mai probabil, vei avea nevoie de protecție împotriva țânțarilor. Pentru mai multă siguranță, ia-ți și produse care resping cât mai multe insecte, în special căpușe.

Sticla de apă reutilizabilă

În timpul călătoriei, pe plajă sau pe cărări de munte, este foarte posibil să te deshidratezi. Asigură-te că ai cu tine o sticlă reutilizabilă de apă la care poți apela atunci când ai nevoie. Dacă vei călători în zone în care nu știi cât de sigură e apa de la robinet, cumpăra o sticlă mare de apă pe care s-o ții în camera de hotel, și din care poți reumple un recipient mai mic, ori de câte ori ai nevoie. Eviți, astfel, riscul să contractezi o toxiinfecție alimentară. Astfel, așa cum dezinfectantul de mâini te poate proteja de pericolul bacteriilor „dobândite“ de pe diferite obiecte, așa și sticla de apă te poate scăpa de infecțiile cauzate de sursele contaminate.

 

În timp ce anumite obiecte sunt imposibil de uitat cum ar fi buletinul, telefonul, portofelul, permisul de conducere și schimburile, alte produse pot fi omise pentru că nu le dai importanță sau crezi că le poți obține din orice locație. Din acest motiv, este indicat ca împachetarea bagajelor să nu fie lăsată pentru ultima zi, fiindcă șansele să uiți ceva sunt destul de mari.

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil