Home Gatit si Retete 3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

3 sfaturi pentru o alimentatie sanatoasa

by Dinu Alexandra

1. Nu bea apa in timpul mesei!

Atunci cand mananci nu este deloc recomandat sa bei apa sau alte lichide. In timpul mesei nu este bine sa consumi nimic lichid. Mai mult, este chiar periculos, organismul fiind supus unui soc si este dat peste cap. Iar pentru a-si reveni cheltuieste foarte multa energie. Apa sau alte lichide baute in timpul mesei nu mai permit digestia corecta a alimentelor. Sucurile digestive care sunt implicate in procesul de digestie sunt diluate de lichidele pe care le consumi in timpul mesei si ele nu isi mai pot indeplini rolul.

2. Cu ce nu se combina carnea

Cele mai citite articole

Combinarea incorecta a mancarurilor poate duce la efecte neplacute – fermentatie, balonare, etc. La o masa carnea trebuie completata cu legume. Pentru o digestie buna carnea nu este indicat sa nu se consume alaturi de cartofi, orez, paste, paine, branza sau alte surse de proteine animale.

3. Un singur fel de mancare la o masa!

Pentru ajutorul, protectia si buna functionare a organismului cel mai bine este ca la o masa sa te limitezi la un singur fel de mancare. Desi noi, romanii, am fost invatati cu 2-3 feluri de mancare la o masa, aceasta varianta nu este deloc una sanatoasa.

Corpul are nevoie de ajutor ca sa functioneze normal. Cand ii oferi un singur fel de mancare la o masa el se poate concentra numai pe acea mancare. Poti sa incluzi si o salata din legume alaturi de acel fel de mancare, e considerata “neutra”. Legumele se digera in orice tip de suc gastric (alcalin sau acid) si prin urmare ele se pot combina cu orice aliment. Ideea e ca mancarea sa nu stationeze mult in stomac si intestine pentru a nu ajunge sa putrezeasca.

Cele mai citite articole

You may also like