Home Ne place Cum amenajezi un living ingust: trucuri si idei

Cum amenajezi un living ingust: trucuri si idei

by Dinu Alexandra

Amenajarea unui living lung si ingust poate fi o reala provocare, mai ales daca designul interior nu este tocmai punctul tau forte. Noi ti-am pregatit un scurt ghid, care cuprinde trucuri si sfaturi utile, pe care sa le pui in aplicare in amenajarea unui astfel de spatiu!

  1. Apeleaza la culori pentru amplificarea optica a spatiului. Un truc pe care il poti pune in aplicare consta in folosirea nuantelor inchise in laturile mai scurte ale camerei; astfel, vei crea iluzia apropierii celor doi pereti opusi. Opteaza, pe de alta parte, pentru culori deschise pentru laturile lungi. Nu te limita doar la vopsirea peretilor in aceste nuante, caci poti obtine aceleasi efecte cromatice si prin intermediul mobilierului.

  1. Alegerea si dispunerea mobilierului necesita o abordare minimalista. Cel mai indicat este ca intr-un spatiu lung si ingust este sa integrezi doar piese de mobila pentru living care indeplinesc atat rol functional cat si estetic. Alege, asadar, doar acele obiecte de mobilier absolut necesare. Evita plasarea acestora la perete, de-a lungul incaperii, deoarece vei accentua proportiile deloc ideale ale sufrageriei. Mergi, in schimb, pe conturarea unor zone distincte care sa confere dinamicitate amenajarii.

  1. Evita obturarea luminii naturale. Lumina naturala poate face minuni cu un spatiu de dimensiuni reduse sau care are o configurare mai putin avantajoasa. Asadar, daca si livingul tau este ingust, tine cont de o regula esentiala: nu acoperi ferestrele cu accesorii care ar putea sa impiedice patrunderea luminii in interiorul locuintei. In schimbum jaluzelor greoaie, opace, alege, in schimb, draperiile si perdelele in nuante pastelate, vaporoase.

  1. Iluminatul este un aspect-cheie in amenajarea unui living ingust. O lustra pozitionata in mijlocul tavanului nu isi va aduce aportul estetic la crearea unui design deosebit si nici nu va lumina uniform spatiul. O varianta mult mai potrivita este montarea unei scafe cu spoturi mici, care sa distribuie lumina in intreaga incapere. In plus, pentru fiecare zona diferita pe care ai creat-o prin intermediul mobilierului, poti alege cate un corp de iluminat specific (ex: o lampa pentru birou, aplice pe perete pentru zona de relaxare etc).

  1. Nu-ti fie teama sa folosesti oglinzile, ca accesorii pentru amenajarea unui living ingust. Oglinzile se transforma in obiecte absolut magice atunci cand sunt utilizate pentru decorarea spatiilor. Acestea vor sparge monotonia sufrageriei tale, in timp ce ii va conferi proportii. Pentru ca spatiul sa para mai mare, poti apela chiar si la montarea oglinzilor in mai multe zone ale livingului, cum ar fi, de pilda, deasupra canapelei sau in zona de dinning, daca aceasta exista.

  1. Foloseste elemente decorative care echilibreaza proportiile spatiului. De exemplu, un covor pozitionat de-a latul sufragerie va induce iluzia de amplitudine a spatiului. Acelasi efect il vei obtine si prin integrarea unui tablou oversized, pe orizontala peretului. In acest mod, aduci spatiului un plus de design si creezi senzatia unui living mai generos. Tapetul cu dungi verticale, este o alta solutie inteligenta pentru a mari spatiul din punct de vedere vizual.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like