Home Servicii Top 7 sfaturi dacă vrei să-ți iei un apartament într-un oraș nou

Top 7 sfaturi dacă vrei să-ți iei un apartament într-un oraș nou

by Dinu Alexandra

Dacă te muți din orașul în care locuiești, fie din cauza serviciului, fie pentru că ai decis să faci o schimbare în viața ta, probabil te întrebi cum să iei decizia cea mai bună și să alegi locuința potrivită nevoilor tale.

Într-un oraș care este nou și poate chiar la o distanță semnificativă, procedura de cumpărare a unui apartament va fi o adevărată provocare, dat fiind că presupune timp investit și foarte multă birocrație.

Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să te organizezi mai bine și să găsești, chiar și de la distanță, apartamentul potrivit nevoilor tale:

1. Decide ce îți dorești

De fiecare dată când te muți, ai șansa să pui în aplicare ce ai învățat din experiențele anterioare și să găsești ceva mai bun pentru tine.

De exemplu, poate că ți-ai dat seama că nu vrei să cumperi încă o locuință și că preferi să închei un contract de închiriere al unui apartament până te decizi; sau că o casă cu o curte mare este greu de întreținut și că presupune multe costuri și mult timp investit și că ai prefera un spațiu mai mic; sau că ție un apartament cu două camere nu îți oferă libertatea de mișcare pe care ți-o dorești și nici intimitatea de care ai nevoie.

2. Planifică mai multe vizite

Dacă nu ești atât de aglomerat și timpul îți permite totuși să te deplasezi măcar o dată până în orașul în care urmează să te muți, merită să vizitezi cât mai multe apartamente.

Recomandarea este să planifici mai multe vizite, chiar dacă ești setat deja pe un apartament care îți place. Ajuns acolo, s-ar putea să te trezești că nu ești mulțumit de anumite detalii și îți va fi greu să planifici imediat alte vizionări.

3. Apelează la cineva apropiat

Poate fi vorba de o rudă sau de un prieten apropiat care locuiește în orașul în care îți planifici mutarea. Acesta va putea să îți dea sfaturi care te vor ajuta și chiar să meargă pentru tine la câteva vizite și – de ce nu? – să îți trimită poze și filmări din câteva apartamente.

Dacă vrei, de exemplu, să cumperi un apartament în Constanța, prietenul tău de la malul mării se poate duce să vadă cum arată în realitate priveliștea pe care ai văzut-o doar în fotografiile de prezentare ale locuinței și să îți dea detalii relevante și despre zona respectivă. Doar nu uita să-i faci cinste când te muți.

4. Folosește Google Maps

O modalitate foarte bună de a-ți face o idee despre zona în care urmează să te muți, este să folosești Google Maps. Cu opțiunea Street View poți să faci o plimbare virtuală pe străzi, să vezi ce facilități ai în zonă, cât de înalte sunt blocurile și cât de înguste sunt străzile. Bineînțeles, unele informații s-ar putea să fie ușor diferite în realitate, însă acum știi la ce să te aștepți.

5. Profită de avantajele oferite de social media

Poți afla foarte multe lucruri despre orașul în care te vei muta de pe grupurile de Facebook; cum ar fi unde obișnuiesc să iasă locuitorii pentru a se relaxa și ce fel de activități le place să facă. Caută grupuri cu numele orașului respectiv și poți face în acest mod o mică documentare despre avantajele și dezavantajele de a locui acolo, dar și despre obiectivele turistice ale acestuia pe care le poți vizita la început.

6. Găsește un agent de încredere

Dacă nu poți fi prezent fizic atunci când îți cauți o casă și nici nu știi pe cineva în oraș, trebuie să iei în calcul angajarea unui agent imobiliar care să meargă în locul tău. Îl poți alege printr-o recomandare din partea cuiva, dar uneori este de ajuns un agent care are experiență în zonă pentru că el știe în detaliu tot ce ai nevoie să afli: prețurile, utilitățile, problemele care pot apărea. În plus, acesta te poate ajuta și cu actele necesare cumpărării unui apartament.

Imediat ce ai găsit agentul potrivit, asigură-te că acesta poate lucra cu un client care nu poate fi prezent fizic și că îți poate trimite fotografii și clipuri video din apartamentele pe care le vizitează, atât din interior, cât și din exterior.

7. Ia lucrurile ușor

E destul de greu să găsești un apartament nou în orașul în care locuiești, dar într-un oraș din alt colț al țării! S-ar putea să ai noroc și să-l găsești imediat, dar e valabilă și varianta unor căutări îndelungate. Oricum ar fi, înarmează-te cu încrederea că lucrurile se vor aranja la un moment dat. Trebuie doar să ai răbdare.

Așadar, dacă și tu ești în căutarea unui apartament pentru că trebuie să te muți din orașul în care locuiești, nu uita: apelează la toate resursele pe care le ai la dispoziție, fie că este vorba de prieteni, social media, agenți imobiliari sau călătorii pe cont propriu. Mai presus de toate acestea, ai încredere și răbdare că orice ai căuta, vei găsi la un moment dat.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like