Home Calatorii 4 motive pentru care Antalya este una dintre cele mai cautate destinatii din Turcia

4 motive pentru care Antalya este una dintre cele mai cautate destinatii din Turcia

by Dinu Alexandra

Potrivit statisticilor oficiale publicate de Ministerul Turismului din Turcia, Antalya ocupa locul II in topul destinatiilor vizitate de straini in Tara Semilunei. Situata in apropierea orasului Istanbul, Antalya este cea mai populara zona de coasta din tara. Aceasta regiune acopera o arie larga din coasta albastra si turcoaz  a Mediteranei. Se intinde pe o distanta de aproximativ 657 de kilometri, de la Gazipasa pana la oraselul Kalkan. Sansele ca alte regiuni de pe coasta Marii Egee sa depaseasca Antalya in topul celor mai atragatoare zone din Turcia este putin probabil din foarte multe motive.

Diversitatea statiunilor

Impreuna cu centrul orasului, Antalya este impartita in statiuni mici de coasta, fiecare fiind recunoscuta pentru diferite lucruri. Belek este renumita pentru hoteluri de lux de 5 stele si cursuri de golf nemaipomenite, in timp ce Kemer gazduieste turistii care cauta hoteluri all-inclusive. Mai departe pe coasta, Side este un oras vechi si plin de ruine istorice in centru, in timp ce Alanya este recunoscut pentru viata de noapte si plajele superbe. Cei care cauta un loc mai linistit vor fi incantati de statiunile Cirali si Olympos.

Aerul cosmopolit

Fie ca a fost planificat totul cu grija, fie ca s-a intamplat accidental, regiunea Antalya are un aer cosmopolit distinct. Traditiile fuzioneaza elegant cu conceptele moderne, in timp ce atractiile istorice au fost protejate de planurile urbanistice. Locuri precum orasul vechi din centrul orasului Antalya au inca strazile originale pietruite si case vechi, in timp ce la cativa pasi distanta, mall-urile moderne si hotelurile nu te afecteaza cu nimic. Totul se combina perfect!

Clima ideala tot anul

Antalya are un avantaj distinct: o clima atragatoare pe tot parcursul anului. Temperaturile medii vara sunt de aproximativ 30 de grade Celsius, cu 11 ore de soare pe zi. Seara este rece, in timp ce in timpul iernii vremea nu este atat de rece, iar precipitatiile nu sunt atat de abundente ca in alte locuri din Turcia, inclusiv Istanbulul si coasta Marii Egee.

Frumuseti naturale

In ciuda faptului ca este unul dintre locurile cele mai vizitate din Turcia, Antalya inca mai pastreaza locuri de o frumusete naturala deosebita, motiv pentru care trebuie sa luati in calcul oferte Antalya 2019. Printre acestea se numara Muntele Tahtali, de unde vizitatorii pot lua telecabina pana la varf, pentru o priveliste panoramica uimitoare a litoralului si a Muntilor Taurus.

Cascadele Manavgat sunt zone unde au loc excursii frecvente pe timp de zi, spre locuri indepartate de statiunile principale, unde exista multe sate mici si linistite. Apele care serpuiesc prin canionul Koprulu sunt un magnet pentru dependentii de adrenalina, oferind posibilitatea de a practica rafting. De asemenea, zona protejata a parcului Olympos gazduieste plaje, paduri si faimoasele focuri vii de la Chimera, care stau aprinse 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil