Home Fun 5 moduri în care te poți relaxa în vacanță

5 moduri în care te poți relaxa în vacanță

by GetLokal.ro

O vacanță presupune relaxare, ruperea de stresul zilnic și multă liniște.

Dacă nu aveți idei de activități care să vă încarce bateriile în zilele de concediu, vă venim în ajutor cu cinci moduri prin care puteți avea parte de o vacanță extrem de relaxantă:

  1. Citește

O activitate care îți va aduce numai beneficii și te va relaxa este cititul. Lectura cărților și scrisul sunt unele dintre activitățile care stimulează creierul și care încetinesc declinul cognitiv la vârstele înaintate.

Oameni care au participat la mai multe activități de stimulare mentală în timpul vieții lor au un ritm mai lent de declin al memoriei și al altor capacități mentale.

Lectura de plăcere a fost legată de o creștere a progreselor cognitive pentru dezvoltarea  vocabularului în timpul adolescenței. Mai mult, beneficiile cognitive ale lecturii continuă pe tot parcursul vieții.

  1. Joacă-te

Este bine ca din când în când să ieșim din rutina zilnică și un mod excelent de relaxare o reprezintă jocurile video.

Te poți juca pe calculator, pe consolă, pe telefonul mobil sau poți intra în NetBet casino, unde găsești peste 2.000 de jocuri. Vorbim despre titluri clasice precum Burning Hot sau Sizzling Hot, de sloturi inspirate din muzică precum Guns N’ Roses sau din filme precum Peaky Blinders. Iar dacă ești fan al evenimentelor sportive, tot pe NetBet găsești și secțiunea NetBet pariuri online, unde poți miza pe echipele favorite și nu numai.

  1. Fă o plimbare

O plimbare prin natură, departe de nebunia din oraș, de mașini și de poluare te va relaxa cu siguranță, iar mișcarea contribuie din plin la o viață sănătoasă.

Dacă ești mai îndrăzneț, poți alege un traseu montan, iar la acest capitol România stă excelent. Vei găsi cu siguranță un traseu care să corespundă capacităților tale, iar priveliște din vârf va merita tot efortul depus.

Cele mai citite articole

Bineînțeles, există trasee montane și pentru începători, iar printrele cele mai frumoase enumerăm: Munții Ciucaș: Cabana Ciucaș – Tigăile Mari – Vârful Ciucaș, Muntele Tâmpa: Brașov – Treptele lui Gabony – Vârful Tâmpa și Munții Piatra Mare: Timișul de Jos – Cascada – Canionul Șapte Scări.

Multe trasee montane sunt gândite în așa fel încât cei ce le traversează să poată vizita și atracții turistice, precum Munții Aninei: Băile Herculane – Cascada Bigăr – Parcul Național Cheile Nerei-Beușnița – Cascada Beușnița – Ochiul Beiului sau Munții Bucegi: Cabana Piatra Arsă – Caraiman – Crucea Eroilor – Vârful Omu.

  1. Înoată

Profită de ultimele zile frumoase din această vară târzie și înoată fie în Marea Neagră, fie într-o piscină.

Înotul este sportul cel mai eficient din punct de vedere al raportului dintre efortul depus și caloriile arse.

De asemenea, înotul poate fi de mare ajutor persoanelor cu probleme de circulație sau de coloană vertebrală. Și femeilor însărcinate le este recomandat înotul, deoarece acest sport ajută la îndreptarea mușchilor abdominali și a umerilor, zone foarte solicitate ale trupului unei gravide.

Totodată, mișcarea în apă poate reduce și durerile incheieturilor, presiunea ridicată a sângelui, precum și crește rezistența cardio-pulmonară, îmbunătățește postura corporală și dezvoltă flexibilitatea.

  1. Încearcă Yoga

Yoga își are originiea în India Antică și poate fi o modalitate excelentă de a te relaxa și chiar de a te regăsi.

Reprezintă un grup de practici fizice, exerciții de respirație, concentrare și meditație, care au ca scop armonia corp-minte-sulfet.

Termenul Yoga vine de la cuvântul din limba sanscrită yugam, care înseamnă a uni/uniune, uniunea cu divinitatea ca esență a ființei fiind considerată scopul înalt al practicii. Yoga este una din cele 6 școli traditionale (astika) ale hinduismului, bazată pe meditație ca o cale spre auto-cunoaștere și eliberare.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil