Home Utile Închirierea spațiului de birouri: ce trebuie să verifici înainte de a închiria?

Închirierea spațiului de birouri: ce trebuie să verifici înainte de a închiria?

by GetLokal.ro

Atunci când alegi spațiul de birou, atmosfera de lucru ar trebui să fie punctul central pentru că tu și angajații tăi veți petrece cea mai mare parte a zilei în aceste camere. Atmosfera potrivită de lucru nu trebuie doar să promoveze eficiența, creativitatea și cooperarea generală, ci să contribuie și la bunăstarea tuturor. Prin urmare, ar trebui să acorzi o mare importanță acestei decizii și să iei în considerare mulți factori diferiți. Iată o listă de verificare care conține toți factorii importanți. Poți utiliza acest lucru ca ghid atunci când ai nevoie de închirieri birouri în București.

1. Dimensiune

Atunci când cauți o dimensiune adecvată a spațiului de birouri, mulți antreprenori fac o greșeală: se concentrează prea mult pe ideea de a nu închiria spații comerciale care sunt prea mici. Făcând acest lucru, însă, uită că unele camere prea mari sunt altceva decât soluția ideală. Acolo nu lipsește spațiul, dar toată lumea se poate simți rapid pierdută. În plus, fiecare metru pătrat intră în bugetul tău. Cu toate acestea, ar trebui să îți pui următoarele întrebări: intenționezi să te extinzi semnificativ în următorii câțiva ani și, prin urmare, ai nevoie de mult spațiu? Ai nevoie doar de un spațiu de lucru pentru angajați sau ai nevoie și de săli de conferințe? Vrei un birou în plan deschis sau un birou individual? Ai nevoie de depozite, o bucătărie și un lounge? De câte toalete ai nevoie având în vedere numărul de angajați?

2. Locația

Cele mai citite articole

Locația spațiului tău de birou este de interes din multe unghiuri. Deci, nu ar trebui să alegi o locație în care concurenții tăi sunt deja așezați. Dacă grupul tău țintă locuiește mai mult acolo, acest lucru este pozitiv. O argumentare pro este, de asemenea, adesea o locație centrală, deoarece clienții te pot contacta rapid și ușor.  În mod ideal, include aspecte care la prima vedere par a fi puțin vizibile. Soarele sau zgomotul de fundal din jurul biroului tău pot fi decisive. Depinde de tine dacă ai încredere în instinctul tău sau dacă vrei să angajezi un profesionist care să caute. 

3. Cost

Unul dintre cei mai importanți factori este prețul de închiriere al spațiului de birouri. Când începi o afacere cu puțin capital la început, bugetul tău nu va fi cu siguranță suficient pentru a închiria spații de birouri la început. Dar chiar și cu resurse financiare suficiente, nu ar trebui să ignori costul. În perioadele de chirii în creștere, cel mai bine este să te gândești de două ori la semnarea unui contract de închiriere. Nu semna imediat doar pentru că oferta pare deosebit de ieftină și tentantă. Costurile de închiriere nu sunt singurele cheltuieli. Nu uita de costurile de funcționare, precum și de impozitul pe afaceri. Prin urmare, ar trebui să compari cu siguranță mai multe oferte. Ia în considerare și costurile suplimentare, cum ar fi apa, electricitatea sau internetul.

4. Echipamente

De asemenea, acordă atenție echipamentelor și infrastructurii. Întrebări legate de viteza internetului și recepția telefonului mobil devin repede importante. Clădirile mai vechi au adesea dezavantaje în acest sens. În plus, ar trebui să te gândești și la tehnologia de răcire și încălzire. Există suficiente prize? Este posibil să pui un frigider sau un aparat de cafea? Este suficient de luminos sau lămpile trebuie să asigure iluminarea necesară? 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil