Home Utile 5 obiecte care îți vor fi utile când mergi la pescuit

5 obiecte care îți vor fi utile când mergi la pescuit

by GetLokal.ro

Pescuitul este o activitate recreativă, desfășurată într-un cadru natural ferit de agitația specifică marilor orașe. Psihologii susțin că printre beneficiile sale se numără: stimularea puterii de concentrare, creșterea nivelului de relaxare, șansa de a petrece timp cu cei dragi. 

Pentru a te bucura din plin de tot ce poate oferi pescuitul într-o astfel de ieșire, este esențial să ai la îndemână principale obiecte utile pe baltă, recomandate de orice pescar cu experiență. Dacă ești începător, afla chiar acum care sunt acestea: 

1. Lanseta 

În lipsa unei lansete de calitate, pe care să o echipezi cu accesorii (mulinetă, fir, plumb etc) adaptate) particularităților speciei respective de pește, sau arealului în care te afli, captura se va lăsa așteptată. 

Reține că nu trebuie să achiziționezi o lansetă scumpă pentru a prinde capturi impresionante, ci doar una potrivită, în funcție de: lungimea sa (raportată la înălțimea pe care o ai), greutate, caracterul sau telescopic și, evident, bugetul de care dispui. 

Dacă ești un pescar începător, îți recomandăm să te documentezi, în privința alegerii unei lansete ideale pentru a căpăta experiență. Achiziționarea unor produse de top, cu prețuri pe măsură, poate fi o alegere mai puțin inspirată, în primii ani de practică.  

2. Scaunul de pescuit

Acolo unde malul permite amplasarea unui scaun pentru pescuit, un astfel de produs asigura un nivel ridicat de confort fizic, cu impact pozitiv asupra tonusul mental necesar pe balta. Alege-l pe cel adaptat nevoilor tale, raportându-te la: 

Caracterul său ergonomic – alege un scaun pentru pescuit ce se poate plia simplu și rapid, astfel încât să ocupe loc puțin în mașină, sau în spațiul pentru depozitare de acasă. 

Materialul din care este realizat – pentru a avea o greutate cât mai redusă, optează pentru un model de scaun cu un cadru din aluminiu. Pânza trebuie să fie dintr-un material impermeabil, rezistent la vânt, grindină, acțiunea razelor UV, precum și la sarcini ridicate. 

Cele mai citite articole

Elementele sale de suport – găsește online un scaun pentru pescuit prevăzut cu spații pentru fixarea lansetei, sau a unui recipient (ex: paharul cu apă sau cana cu ceai), pentru și mai mult confort în utilizare. 

3. Cizmele de pescuit 

Cizmele de pescuit îți permit să pescuiești în locuri greu accesibile, de la o distanță relativ apropiată, atunci când aruncarea lansetei de pe mal este imposibilă. Spre deosebire de alte tipuri de cizme, cele pentru pescuit acoperă întreaga lungime a piciorului, inclusiv coapsele.

Evident, sunt realizate din material impermeabil și se trag direct peste pantalonii de pescuit. Alege un model prevăzut și cu spații pentru depozitarea anumitor lucruri, la care sa ai acces rapid când ești în apa, precum foarfeca pentru secționarea firului, nada, lanterna frontală etc  

4. Minciogul

Atunci când la crap, somn, plătică, sau alți pești de dimensiuni considerabile, efortul aducerii lor pe mal poate fi susținut de utilizarea unui minciog. Acest obiect pentru pescuit este și mai util pentru cei care pescuiesc direct din barcă. 

Comandă online un minciog a cărui coada măsoară o dimensiune de aproximativ 1.5 metri și care este prevazut cu un năvod ce are ochiuri cât mai mici, dar care permit apei să treacă fără probleme. Cu cât lungimea năvodului este mai mare, cu atât mai bine. 

De asemenea, este indicat să studiezi modul în care minciogul respectiv se compactează, atunci când nu este utilizat. Alege un produs cu o coadă telescopică, sau cu sisteme de pliere simplu de utilizat, ce reduc foarte mult dimensiunile acestuia. 

5. Trusa de prim ajutor

Adaugă în bagaj o trusă de prim ajutor, esențială în cazul unor probleme medicale, survenite pe mal sau în apă. Dintr-un astfel de kit nu trebuie să lipsească următoarele elemente: 

  • instrumentar – foarfecă, pensetă, dispozitiv pentru respirație gură la gură; 
  • materiale sanitare: rolă de leucoplast, plasturi, comprese din tifon sterile, fașă din tifon, pansament steril absorbant, fașă elastică, mănuși de unică folosință; 
  • alte produse esențiale – șervețele dezinfectante, soluție antiseptică, acetaminofen și ibuprofen, unguent cu antibiotic, cremă cu hidrocortizon (1%), termometru. 

Pentru a te bucura pentru o experiență confortabilă în natură, atunci când mergi la pescuit, asigură-te că ai trecute aceste lucruri pe lista cu bagaje, alături de alte produse alese în funcție de specificul excursiei (înnoptat la cort, vacanță de mai multe zile etc). 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil