Home Fashion A sosit primăvara! 3 motive pentru a alege haine pentru bebeluși din bumbac organic

A sosit primăvara! 3 motive pentru a alege haine pentru bebeluși din bumbac organic

by GetLokal.ro

Atunci când aduci pe lume un copil, devii responsabil pentru fiecare detaliu ce ține de viața lui, iar din momentul respectiv trebuie să iei decizii la care în mod normal poate că nu te-ai fi gândit. Unul dintre aceste lucruri de care trebuie să ții cont este, bineînțeles, garderoba bebelușului, însă cu atât mai mult proveniența materialelor din care sunt fabricate hainele.

Deși atunci când alegi hăinuțe pentru bebeluși este normal să te ghidezi după aparențe și culori, la fel de important e să încorporezi materiale naturale precum bumbacul în garderoba copilului. Hainele potrivite îi permit micuțului să se simtă bine afară și îi asigură confortul termic necesar, deoarece în primii ani de viață bebelușii nu își pot regla eficient temperatura corporală.

Primăvara este un anotimp prielnic pentru a-ți obișnui bebelușul cu natura, cu razele soarelui și vremea frumoasă. Atunci când ieși la plimbare, poți să stai în zone însorite cu bebelușul fără să îți faci griji că acestuia îi va fi prea cald, sau prea rece la umbră. Din acest punct de vedere, materialul din care sunt confecționate hainele pentru bebeluși are o importanță maximă.

Iată câteva motive pentru care să alegi și tu haine pentru bebeluși din bumbac certificat GOTS, cu precădere pentru sezonul de primăvară:

Materialul asigură respirabilitatea pielii

Bumbacul certificat GOTS este cel mai potrivit material când e vorba de haine pentru bebeluși, acesta fiind prietenos cu pielea sensibilă a celor mici. Deoarece copiii nou născuți sau cu vârsta de până în 2 ani sunt extrem de sensibili, cu deosebire când vine vorba de hăinuțele care le ating pielea, materialul din care sunt fabricate acestea au o importantă deosebită pentru a evita iritațiile sau alergiile.

Materialele sintetice pot provoca aceste reacții la nivelul pielii și nu numai, motiv pentru care bumbacul organic este materialul ideal pentru hainele pentru bebeluși. Fiind o țesătură naturală, bumbacul permite ca pielea copilului să respire și să absoarbă umezeala. Astfel, prichindelul este mai protejat și nu se  îmbolnăvește odată cu schimbarea temperaturii.

Bumbacul organic este prietenos cu pielea sensibilă

De asemenea, bumbacul organic nu este tratat cu substanțe chimice dăunătoare pielii, lucru care îl face potrivit pentru hainele pentru bebeluși. Materialul nu este tratat cu coloranți sau alte reziduuri, substanțe care afectează nu doar sănătatea copilului tău, ci și a celorlalte persoane din jur. Așadar, atunci când alegi haine pentru bebeluși din bumbac organic, ai grijă atât de sănătatea copilului tău, cât și de a celorlalți membri ai familiei.

Bumbacul este ușor de curățat și de întreținut

Un alt beneficiu al bumbacului organic constă în faptul că este unul dintre materialele cel mai ușor de curățat și de păstrat. Rezistent la temperaturi mari, poate fi spălat la program intensiv pentru îndepărtarea petelor fără să își piardă elasticitatea. Totodată, mult iubitul design și imprimeurile vor rămâne intacte, ceea ce înseamnă că bebelușul tău va putea să se bucure de haine pentru un timp îndelungat.

Combinând beneficiile care țin de sănătatea bebelușului cu cele care țin de aspectul și durabilitatea hainelor, bumbacul rămâne unul dintre cele mai potrivite materiale pe care le poți alege atunci când cumperi haine pentru bebeluși.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like