Home Servicii 6 motive pentru care serverele dedicate sunt inca relevante

6 motive pentru care serverele dedicate sunt inca relevante

by GetLokal.ro

Gazduirea dedicata este una dintre cele mai puternice optiuni de gazduire disponibile pentru a va sustine infrastructura IT. Serverele dedicate pot sustine o infrastructura IT foarte sigura si performanta pentru aplicatiile dvs. IT. In acest articol vom examina avantajele cheie ale utilizarii serverelor dedicate pentru infrastructura dvs. IT.

Motive pentru care serverele dedicate sunt inca o solutie viabila

1. Serverele dedicate pot sustine perspectiva de crestere a infrastructurii dvs. IT

Serviciile cloud promoveaza adesea scalabilitatea. Este adevarat ca gazduirea in cloud va ofera scalabilitate instantanee iar perioadele de crestere nu necesita niciun hardware suplimentar de configurat in centrul de date. Intrebarea este de ce fel de scalabilitate aveti nevoie de fapt nevoie pentru infrastructura dvs. IT?

Daca nu sunteti o companie startup cu un trafic Internet greu de anticipat si daca mediul dvs. IT nu se extinde atat de des si cu siguranta nu instantaneu, ar putea fi suficient sa adaugati noi servere dedicate atunci cand cresteti infrastructura IT.

Chiar si cu cerinte de crestere practic instantanee ati putea opta pentru servere dedicate deoarece serverele din zilele noastre tind sa aiba timpi de implementare rapizi.

De cele mai multe ori, diferite servere indeplinesc  roluri specializate in configurarea generala a infrastructurii IT. Ganditi-va la un server de fisiere, un server de baze de date sau   un server pe care poate rula un sistem ERP sau CRM pentru organizatia dvs. Deci, a avea mai multe servere fizice care gazduiesc infrastructura IT in evolutie si in crestere in ansamblu este o abordare care este utilizata pe scara larga la nivel global.

2. Serverele dedicate pot spori stabilitatea si performanta aplicatiilor dvs.

Serverele dedicate sunt folosite doar de un singur utilizator, niciun alt utilizator nu poate cauza erori sau timpi de nefunctionare. Acest lucru sporeste stabilitatea si performanta aplicatiilor dvs.

Nu partajati hardware-ul asa ca nu exista riscul ca vreo activitate rau intentionata pe acelasi server sa interfereze cu securitatea acestui mediu de gazduire. Puterea de procesare si memoria sunt exclusiv ale dvs.

Pentru multe organizatii constiente de securitate, spatiul exclusiv pe server este un factor determinant. Serverele dedicate pot fi astfel o alegere buna pentru aplicatiile (web) care necesita securitate peste medie si/sau optiuni de securitate personalizate.

Cand vine vorba de prezenta online si aplicatii orientate catre web, se considera  ca serverele dedicate sunt avantajoase in privinta optimizarii pentru motoarele de cautare. Deoarece un server dedicat are propria sa adresa IP si niciun alt utilizator nu este gazduit pe acelasi server, un semnal de calitate superioara este trimis catre motoarele de cautare.

Pentru a imbunatati si a proteja in continuare stabilitatea si performanta anumitor aplicatii, diferite proiecte pot fi gazduite pe servere dedicate separate.

3. Serverele dedicate va pot ajuta sa va duceti securitatea IT la cel mai inalt nivel

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unui server dedicat include multitudinea de capabilitati de securitate si optiunile pe care le aveti pentru a optimiza nivelurile de securitate pentru aplicatiile dvs. IT – end-to-end si complet adaptate. Un server dedicat va ofera de fapt control complet asupra securitatii infrastructurii dvs. IT.

Deoarece nu impartiti spatiul cu nimeni altcineva nu exista niciun risc potential de securitate pe partea de software, iar riscul amenintarilor si atacurilor malitioase poate fi redus efectiv.

Ca utilizator, ar trebui cel putin sa instalati actualizari de securitate si patch-uri pentru a repara vulnerabilitatile din software-ul serverului care ar putea pune in pericol protectia aplicatiilor IT implementate pe serverele dvs. dedicate. Actualizarea si corectiile sunt astfel o cerinta minima pentru securitatea serverului dvs.

Programarea regulata a backup-urilor de date pentru  serverul dvs.  va face  parte din elementele de baza ale asigurarii continuitatii afacerii si prevenirii oricarei pierderi de date. La fel este si configurarea unui firewall.

In plus, adaugarea protectiei impotriva atacurilor de tip DDoS pentru serverul dvs. dedicat ar putea fi vazuta si ca parte a tacticilor de baza de securitate ale serverului.

Acestea sunt de fapt doar cateva dintre optiunile de securitate de baza pentru un server dedicat. Serverele dedicate va permit sa aplicati orice masuri de securitate adaptate necesitatilor dvs. Atunci cand dezvoltati aplicatii va poate ajuta  sa aliniati securitatea serverului cu cerintele aplicatiilor pentru a construi un lant securizat si a preveni orice conflicte in cod.

Pentru cei care cauta servere dedicate flexibile   este bine sa stiti ca HostX va ofera servere dedicate ultra-rapide cu storage SSD, recomandate pentru aplicaţii critice pentru care disponibilitatea si stabilitatea sunt foarte importante.

Serverele dedicate oferite de HostX sunt echipamente noi, aduse pe comanda in functie de cerintele fiecarui client in parte. HostX va poate pune la dispozitie aproape orice configuratie hardware bazata pe specificatiile clientului. In majoritatea cazurilor, un server dedicat este pus in functiune in 5-7 zile lucratoare.

4. Control complet asupra backend-ului infrastructurii dvs. IT

Cu un server dedicat aveti control complet asupra configuratiei serverului deoarece serverele dedicate vin de cele mai multe ori cu acces root. Acest lucru va poate ajuta sa optimizati practic orice parte a serverului dvs., inclusiv software-ul, hardware-ul, precum si sistemul de operare (OS).

Deci, serverele dedicate va asigura un control complet permitandu-va sa modificati setarile backend-ului. Accesul root, va permite chiar sa schimbati codul programului.

Serverele dedicate ofera optiunea de a configura mediul end-to-end pentru a rula aplicatii specifice cu cerinte unice. De exemplu, aveti control complet asupra software-ului de server pe care il utilizati. Daca doriti sa profitati la maximum de stocarea in cache pe partea de server, puteti face acest lucru. Puteti  sa optimizati utilizarea latimii de banda si memoriei de care aveti nevoie.

5. Prevenirea cheltuielilor excesive si nivel ridicat al timpului de functionare (uptime)

Deoarece serverele dedicate sunt de cele mai multe ori inchiriate, ele va ajuta sa reduceti cheltuielile generale si sa preveniti cheltuielile excesive pentru cumpararea, configurarea si intretinerea echipamentelor serverului.

In plus, atunci cand va colocati sau va operati propria camera de server, in cazul defectiunilor componentelor, inginerii dvs. sunt in continuare responsabili pentru timpul de functionare al infrastructurii serverului. Acest timp de functionare (uptime) este important pentru gestionarea profesionala a aplicatiilor de infrastructura IT.

Furnizorii de infrastructura de server cu o buna reputatie va vor oferi un acord la nivel de servicii pentru serverele dvs. dedicate. Probabil va vor oferi si garantii a timpului de functionare (uptime), in general de 99,9%. In acest fel, puteti fi sigur ca infrastructura de baza pentru mentinerea aplicatiilor dvs. in functiune este cu adevarat ingrijita.

6. Cu serverele dedicate, puneti baza pentru flexibilitatea infrastructurii IT

Gazduirea in cloud este binecunoscuta pentru optiunile de flexibilitate si scalabilitate ridicate insa la fel sunt si serverele dedicate. Poate depinde de cazul dvs. de utilizare care optiune de flexibilitate se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. de gazduire.

Serverele dedicate cu acces root va ofera controlul „suprem” si astfel flexibilitate asupra modului in care lucrurile pot fi implementate pe server.

In functie de furnizorul de gazduire web, serverele dedicate pot veni cu optiuni de personalizare ridicate, permitandu-va sa adaptati in mod flexibil procesorul, software-ul, RAM, spatiul pe disc si o varietate de alte aspecte ale serverelor pentru infrastructura dvs. IT. Cu cat nivelurile de flexibilitate sunt mai mari, cu atat va fi mai usor pentru departamentul dvs. IT sa-l potriveasca exact cu aplicatiile dvs. si poate, de asemenea, cu anumite echipamente locale.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like