Home Servicii Servicii profesionale de reconditionare si reparare marmura

Servicii profesionale de reconditionare si reparare marmura

by GetLokal.ro

Marmura este printre cele mai apreciate pietre naturale atunci cand vine vorba despre constructii si amenajari interioare sau exterioare. Odata cu trecerea timpului si supunerea la factori de mediu si la agenti externi precum agentii chimic, marmura isi poate pierde din luciul natural. Pentru a prelungi durata de viata a pardoselilor din marmura, se recomanda serviciile profesionale pentru reconditionare si restaurare marmura. Prin aceste proceduri marmura poate fi folosita multi ani fara a fi necesara inlocuirea completa a acesteia.

Cand este necesara reconditionarea marmurei?

Exista mai multe motive pentru care pardoseala din marmura poate sa fie supusa uzurii. Dincolo de utilizarea acestor suprafete zi de zi, supunerea pardoselilor din marmura la agentii chimici folositi adesea pentru intretinerea pardoselilor poate afecta pe termen lung aspectul si structura acestei pietre naturale. Dincolo de agentii chimici, fortele mecanice care pot fi generate de diferite activitati si de trafic reprezinta o alta sursa de uzura a pardoselilor de marmura.

Reconditionarea pardoselilor de marmura este necesara atunci cand exista semne clare de afectiuni mecanice precum zgarieturi sau ciobituri, dar in acelasi timp si atunci cand aspectul marmurei este unul mat, fad, fara stralucire. Marmura care prezinta astfel de indicii si-a pierdut frumusetea naturala cu care este inzestrata de catre natura. Tocmai de aceea trebuie avute in vedere serviciile profesionale pentru restaurarea si repararea marmurei. 

Specialistii in prelucrarea pietrelor naturale detin cunostintele si dotarile tehnice pentru a reda stralucirea si frumusetea marmurei. In acelasi timp, prin restaurarea pardoselilor de marmura aceasta va putea fi folosita timp indelungat. Restaurarea si reconditionarea marmurei inseamna inclusiv o abordare ecologista prin faptul ca nu va fi nevoie de exploatarea altor blocuri din aceasta piatra naturala pentru a inlocui marmura care prezinta semne de uzura.

Ce presupune reconditionarea si restaurarea marmurei?

Procesele de reconditionare, restaurare si reparare a pardoselilor de marmura sunt procese complexe si care necesita expertiza unor specialisti in domeniu. Aceste interventii depind de consistenta materialului, dar si de starea in care se afla marmura uzata. In cazul restaurarii si a reconditionarii pardoselilor din marmura operatiile specifice implica in primul rand degrosarea pardoselii. Aceasta operatiune presupune eliminarea zgarieturilor, a suprafetelor deteriorate sau diferentele de nivel. 

Cele mai citite articole

[penci_video url=”https://youtu.be/IQeiFH37rCc” align=”center” width=”” /]

Ulterior este eliminat chitul vechi unde acesta exista si aplicarea de chit in cazul rosturilor, crapaturilor sau a porilor din piatra naturala. Restaurarea fiecarei bucati de marmura este efectuata manual cu masticuri speciale. Pardoseala este apoi lustruita cu echipamente speciale pentru a obtine stralucirea si luciul dorit. Pentru un plus de luciu si pentru suprafete foarte fine se aplica microslefuirea pardoselilor din marmura, iar in final se aplica diferite tratamente in functie de solicitarile clientului. Daca este necesar se efectueaza inclusiv mineralizarea si impermeabilizarea pardoselilor din marmura.

Indiferent de starea in care se afla marmura folosita pentru pardoseala, atunci cand apelezi la profesionistii in slefuire piatra naturala si restaurarea pardoselilor de marmura, vei putea obtine rezultatele dorite. In urma acestor proceduri specifice orice pardoseala din marmura va arata din nou ca la inceput, avand un aspect fin si lucios.

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil