Home Ne place 5 sfaturi utile ca să alegi patul perfect

5 sfaturi utile ca să alegi patul perfect

by Dinu Alexandra

Cumpărarea unui pat nou este o investiție importantă, atât pentru designul dormitorului tău, cât și pentru confortul personal. De obicei, paturile sunt schimbate o dată la zece ani, deci este necesar să alegi un pat rezistent și confortabil, în care să ai parte de un somn odihnitor.

Alegerea patului nepotrivit poate duce la apariția durerilor musculare, a durerilor de spate și a insomniei. De aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, pe care le poți lua în considerare pentru a alege patul potrivit pentru nevoile tale.

1. Ține cont de dimensiunea camerei

Atunci când alegi patul pentru dormitor trebuie să ții cont de dimensiunea camerei. Dacă suprafața este prea mică, e recomandat să alegi un pat simplu, din metal sau din lemn, prevăzut cu sertare de depozitare. De preferat ar fi să îl amplasezi în colțul camerei, pentru a beneficia de cât mai mult spațiu, evitând astfel înghesuiala.

În schimb, dacă dormitorul tău este încăpător, poți profita de acest lucru, optând pentru un pat masiv, cu tăblie din lemn și structură solidă. De asemenea, dacă dormitorul tău are un tavan înalt, poți alege chiar și un pat cu baldachin, pe care îl poți decora după bunul plac.

2. Alege un pat în funcție de stilul de amenajare al camerei

Dacă vrei să îți cumperi un pat nou pentru dormitor, nu trebuie să te gândești doar la confort, ci și la designul camerei. Spre exemplu, un pat cu o tăblie simplă, din lemn, ar fi potrivit pentru o cameră modernă.

În schimb, un pat masiv, cu multe ornamente, s-ar potrivi perfect într-un decor clasic. Iar pentru un dormitor amenajat în stil industrial poți alege un pat cu tăblia din fier forjat.

3. Acorda atenție dimensiunilor patului

Este recomandat ca un pat să aibă o lungime cu aproximativ 15 cm mai mare decât înălțimea persoanei care doarme în el. În cazul în care optezi pentru un pat matrimonial, va trebui să te asiguri că acesta este îndeajuns de încăpător și că oferă cel puțin 75 cm pe orizontală fiecărui partener. Uneori, merită să faci o asemenea investiție și să alegi un pat dublu chiar dacă dormi singur în el. In felul acesta vei avea parte de mai mult confort.

4. Asigură-te că patul are și spații de depozitare incluse

Dacă vrei să eviți înghesuiala și să te bucuri de cât mai mult spațiu liber în dormitor, atunci este necesar să alegi un pat care să aibă și spații de depozitare incluse. Un pat cu ladă sau cu sertare îți poate fi de folos oricând, deoarece poți depozita în acele spații libere obiecte voluminoase, care îți aglomerează camera.

5. Optează pentru materiale de calitate

Dacă vrei să te bucuri de un confort sporit, este indicat să alegi un pat realizat din materiale de calitate. Chiar dacă investiția ți se va părea cam mare la început, vei știi că pe viitor vei avea parte de un pat rezistent.

Cadrele metalice si cele din lemn masiv se poziționează în acest moment pe piață ca fiind cele mai rezistente și durabile. Pentru un somn odihnitor ai nevoie si de o saltea moale și confortabilă, însă în același timp, trebuie să asiguri că aceasta îți susține spatele corespunzător. De aceea, cele mai recomandate modele de saltele sunt cele cu arcuri sau cele cu spumă cu memorie. Acum poți găsi foarte ușor paturi de cea mai bună calitate, care sunt dotate cu astfel de saltele, așa că merită să faci o astfel de investiție.

Nu uita că cel mai bun pat nu este neapărat și cel mai scump. În funcție de bugetul pe care îl ai și de sfaturile pe care ți le-am oferit, încearcă să alegi un pat cât mai rezistent și confortabil, în care să te poți odihni fără probleme. Verifică toate ofertele de pe piață și alege modelul care se potrivește cel mai bine în dormitorul tău!

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like