Home Muzica 7 dintre cele mai scumpe videoclipuri muzicale realizate vreodată

7 dintre cele mai scumpe videoclipuri muzicale realizate vreodată

by GetLokal.ro

Ascensiunea postului de televiziune MTV în anii `80, un adevărat fenomen în media și industria muzicală, a determinat artiștii să se concentreze nu doar pe sunt, ci și pe video. Melodiile însoțite de videoclipuri pe măsură cucereau publicul și mai puternic și generau vânzări mai mari de discuri, casete audio și mai târziu de CD-uri.

Reprezentarea vizuală a muzicii a ajuns la un nivel în care cântăreții și trupele investeau sume enorme pentru acea vreme în producție. Fără a exista posibilitatea ieftină de folosire a unor efecte speciale precum cele la îndemână chiar și pentru amatori în ziua de astăzi, se căutau soluții performante, cu orice preț. 

Au rezultat videoclipuri deosebite, rămase în istoria muzicii. Chiar și în prezent, partea video este foarte relevantă în domeniul muzical, însă acum cheltuirea a câteva milioane de euro de către un artist de top nu mai pare deloc un gest ieșit din comun.

Am selectat mai jos 7 dintre cele mai scumpe videoclipuri din lumea muzicii, însă limitându-ne la o selecție / artist și indicând valoarea actuală a banilor:

Scream – Michael Jackson & Janet Jackson

Cei mai faimoși artiști din familia Jackson au fost protagoniștii unui videoclip legendar. Scream a inovat la acea vreme lumea muzicii. Au fost folosite costume deosebite, machiaj realistic, efecte speciale, decoruri SF. Costurile estimate pentru investiția în acest videoclip ajung la peste 12 milioane de dolari. Privind acum lucrarea lui Michael Jackson și Janet Jackson, poate videoclipul nu mai pare atât de impresionant. Însă este rezultatul avansului tehnologic din ultimii 30 de ani, iar noi suntem obișnuiți acum cu filme la un cu totul alt nivel.

Estranged – Guns N’ Roses 

Videoclipul Estranged, regizat de Andy Morahan, poate fi considerat o operă foarte elaborată. Aproape 10 milioane de dolari reprezintă costul producerii videoclipului celor de la Guns N’ Roses, una dintre formațiile rock legendare, activă pe scenă în concerte de top la nivel internațional – chiar în vara aceasta, Guns N’ Roses a susținut un show deosebit în București, pe Arena Națională. Videoclipul piesei November Rain este primul din categoria rock ce a depășit 2 miliarde de vizualizări pe YouTube, iar cele mai tari melodii ale trupei pot fi ascultate pe coloana sonoră a multor filme sau jocuri video. De exemplu, acțiunea jocului de casino online Guns N’ Roses de la NetEnt se desfășoară pe ritmurile celor mai tari melodii ale trupei, iar simbolurile de top ale slotului sunt chiar membrii formației.

Die Another Day – Madonna 

Cele mai citite articole

Iată o piesă celebră care a avut parte de un videoclip demn de puterea sonorității acesteia. Videoclipul pentru melodia Die Another Day interpretată de excentrica artistă Madonna a folosit tehnologie avansată, producție de ultimă generație la acel moment, efecte demne de filmele cu Agentul 007. Estimarea actuală pentru costul videoclipului ajunge în jurul valorii de 9 milioane de dolari. De altfel, Madonna a pus mereu preț pe imaginea sa, căutând să atragă atenția în mod pozitiv nu doar prin muzică, ci și prin videoclipuri. La orice concert, Madonna punctează din plin la partea vizuală – de la îmbrăcămintea aleasă, la efectele vizuale și mișcările de scenă. 

Cartoon Heroes – Aqua

Trupa pop daneză – norvegiană Aqua este cunoscută pentru multe piese de succes, inclusiv Barbie Girl, revenită acum în centrul atenției în urma lansării filmului Barbie în cinematografe. Însă cel mai scump videoclip al celor de la Aqua a fost Cartoon Heroes – o estimare actuală la 5,5 milioane de dolari. Plin de culoare, cu animații și efecte speciale, videoclipul s-a bucurat de succes, la fel ca majoritatea celor lansate de altfel de Aqua. Grupul înființat în anul 1995 a vândut aproximativ 33 de milioane de discuri – albume și single-uri.

2 Legit 2 Quit – MC Hammer 

O valoare ușor mai mică decât cea a videoclipului Cartoon Heroes apare în dreptul videoclipului Legit 2 Quit, lansat de MC Hammer. Acum în vârstă de 61 de ani, cântărețul american de muzică hip-hop este însă cunoscut mai ales datorită unei alte piese – U Can’t Touch This.

Rollin’ (Air Raid Vehicle) – Limp Bizkit

Un show plin de energie este redat în videoclipul celor de la Limp Bizkit pentru piesa Rollin’ (Air Raid Vehicle). Acum, investiția în producție este estimată la aproximativ 4,5 milioane de dolari. Fred Durst, Wes Borland, Sam Rivers și John Otto, cei care au format Limp Bizkit, au reușit să atragă o mulțime de fani cu genul lor inedit – rap rock. Formația, care a fost nominalizată de trei ori la Premiile Grammy, a vândut peste 40 de milioane de înregistrări la nivel mondial. 

Make Me Like You – Gwen Stefani 

Tot la un nivel de 4,5 milioane de dolari este estimat videoclipul pentru Make Me Like You, de Gwen Stefani. Vorbim de această dată de o apariție mai nouă, din 2016. Videoclipul a fost filmat în timp real, cu un show de senzație marca Gwen Stefani.

Cele mai citite articole

You may also like