Home Utile 9 idei de petrecere a timpului liber când vremea este urâtă

9 idei de petrecere a timpului liber când vremea este urâtă

by GetLokal.ro

Zilele cu vreme urâtă te pot deprima și îți pot strica planurile de vacanță, însă aceasta nu înseamnă că nu te poți bucura de timpul liber, stând acasă. Există atât de multe lucruri pe care le poți face acasă, și care cu siguranță îți vor da o stare de spirit mult mai bună. Iar dacă nu știi cu ce să începi, îți venim în ajutor cu câteva sugestii, care cu siguranță îți vor alunga starea de plictiseală.

Învață să faci ceva nou

Acum există o mulțime de tutoriale online, care te pot ajuta să înveți să faci lucruri noi. Spre exemplu, poți învăța cum să prepari un cocktail, cum să construiești niște rafturi pentru pantofi sau cum să exersezi pașii de bază ai unui anumit stil de dans. De asemenea, poți învăța o limbă străină, poți urmări tutoriale de hairstyling sau te poți apuca de croitorie, dacă ai acasă o mașină de cusut.

Fă sport

Chiar dacă vremea de afară nu e potrivită pentru o plimbare cu bicicleta sau pentru o sesiune de jogging, nu înseamnă că nu trebuie să faci mișcare. Dimpotrivă, acum poți face sport și acasă, folosind o saltea sau un covoraș special.  Poți practica yoga, pilates, gimnastică, sau poți urmări diferite antrenamente online, pentru a învăța tot felul de exerciții noi, care să te ajute să te menții în formă.

Ascultă muzică

În zilele ploioase te poți relaxa acasă, ascultând muzică nostalgică, sau urmărind un concert live al trupei tale preferate. De asemenea, poți să-ți faci un playlist variat, pe care să-l asculți când gătești sau faci curățenie. Iar la finalul zilei, îți poți pregăti un playlist cu muzică relaxantă, pe care s-o asculți în timp ce te bucuri de o baie fierbinte.

Organizează un maraton de filme sau seriale

Timpul trece mult mai repede atunci când urmărești un film bun sau un serial captivant. Pregătește-ți un bol mare cu popcorn, alege câteva filme pe gustul tău și relaxează-te alături de cei dragi. Iar dacă te-ai plictisit de filme, poți face oricând un maraton de seriale, urmărind cele mai populare producții ale momentului. Poți trece pe lista ta „La Casa de Papel”, „Game fo Thrones”, „Modern Family” sau „Stranger Things”. Iar dacă ești o fire nostalgică, poți oricând să revezi „FRIENDS”, „Seinfeld” sau „Sex and the City”.

Încearcă rețete noi în bucătărie

Dacă îți place să gătești, atunci poți profita de zilele cu vreme urâtă, pentru a petrece mai mult timp în bucătărie. Caută rețete noi, asigură-te că ai toate ingredientele și prepară cele mai gustoase feluri de mâncare pentru cei dragi. Iar dacă nu ai toate ingredientele necesare, poți organiza o cină delicioasă, făcând o comandă la restaurant. În ghidul restaurantelor Gault&Millau vei găsi câteva localuri cu mâncare delicioasă, de unde poți comanda preparate foarte gustoase.

Citește o carte

Cele mai citite articole

Probabil că ai în bibliotecă mai multe cărți pe care n-ai apucat să le citești. Așa că dacă ai timp liber, iar vremea nu este potrivită pentru o plimbare, te poți relaxa acasă, citind o carte bună. Poți opta pentru o carte de dezvoltare personală, pentru un roman de ficțiune sau o biografie a unui artist de succes. Iar dacă nu găsești nimic pe gustul tău în bibliotecă, poți căuta și cărți online, în variantă PDF.

Caută metode să te relaxezi

Încearcă să profiți din plin de timpul pe care îl petreci stând acasă, căutând diferite metode de relaxare. Poți încerca diferite practici de meditație, sau îți poți pregăti o baie fierbinte, cu multă spumă și săruri aromate. Nu uita să aprinzi și câteva lumânări parfumate, ca să te bucuri de o atmosferă îmbietoare.

Încearcă să pictezi ceva

Chiar dacă nu ești o fire creativă sau nu ai un talent nativ pentru artele plastice, nu înseamnă că nu te poți distra cu câteva pensule și acuarele. Poți picta un peisaj, un portret sau diferite forme abstracte, în funcție de inspirația pe care o ai în acel moment.

Organizează-ți garderoba

De multe ori, atunci când îți organizezi garderoba ai surpriza de a descoperi lucruri pe care nu le-ai purtat niciodată, sau de care ai uitat pur și simplu. În plus, după ce îți vei organiza garderoba, vei putea avea acces mult mai ușor la hainele de sezon, și vei putea renunța la piesele vestimentare pe care nu mai ai de gând să le porți.

 

Așadar, zilele ploioase nu ar trebui să te deprime, deoarece există o mulțime de lucruri interesante pe care le poți face stând acasă, alături de cei dragi. Urmând sfaturile pe care ți le-am oferit, cu siguranță nu vei avea timp să te plictisești.

Cele mai citite articole

You may also like