Home Fashion Sfaturi pentru protejarea pantofilor din piele întoarsă și ecologică

Sfaturi pentru protejarea pantofilor din piele întoarsă și ecologică

by GetLokal.ro

Cu siguranță există în garderoba ta cel puțin o pereche de pantofi din piele întoarsă sau din piele ecologică. Ambele tipuri de încălțăminte sunt la modă și se  potrivesc la aproape orice tip de ținută. Însă cum se întreține încălțămintea care nu este din piele naturală? Ce produse folosim ca să protejăm aspectul și funcționalitatea pantofilor? Iată câteva idei numai bune de pus în practică. 

Pantofi din piele întoarsă

Pielea întoarsă este foarte sensibilă, deoarece ea nu are același luciu precum pielea normală. Pielea întoarsă este deosebit de frumoasă și este în continuare foarte căutată în magazinele de pantofi, poate chiar mai mult decât în perioada hippie din anii 70. Ce-i drept, gamele de produse sunt acum cu mult mai diversificate, iar dacă vrei să te convingi accesează site-urile dedicate și descoperă colecția de pantofi moderni din piele întoarsă disponibilă la acest moment.

Cum curățăm pantofii din piele întoarsă? 

Acești pantofi au o capacitate foarte mare de a reține particulele de praf, în special din cauza faptului că suprafața lor este mai pufoasă. Pentru a remedia acest inconvenient, tot ceea ce ai de făcut este să aspiri foarte bine suprafața pantofilor, sau să folosești o perie specială pentru încălțăminte, ca să protejezi suprafața. Peria va putea pătrunde în adâncimea materialului și va elibera particulele de praf fixate acolo, similar unui aspirator normal sau de mână. 

După aspirare, este nevoie să cureți talpa pantofilor. Acest lucru se poate face cu o lavetă ușor umedă, cu care poți sterge și materialul, în speță pielea întoarsă. Atenție însă, laveta nu trebuie să fie udă, pentru că ai putea deteriora pielea, care nu va mai avea același aspect. De asemenea, specialiștii ne recomandă să nu folosim creme pentru pantofii din piele întoarsă și nici loțiuni speciale care să impermeabilizeze pantofii. Se pot folosi produse speciale însă pentru pantofii din piele întoarsă, care să protejeze temeinic suprafața. 

Pantofi din piele ecologică

Cele mai citite articole

Pantofii din piele ecologică se întrețin ca cei din piele naturală. Practic pielea ecologică este un substituent aproape identic pielii naturale, diferența constând tocmai în faptul că pielea naturală este un material mai rezistent și pe alocuri mai aspectuos. Totuși, pantofii din piele ecologică oferă modele mai variate de încălțăminte și combinații mai îndrăznețe, deoarece pielea poate fi vopsită, însă în mod cert culorile nu vor fi la fel ca cele pe care le oferă pielea naturală. 

Cum se întrețin pantofii din piele ecologică?

Mai înainte de orice va trebui să te ocupi de curățarea acestora la nivel de talpă și suprafață, iar aici vei constata că ai multe opțiuni. Poți folosi produse speciale pentru curățare, spume pentru curățare sau lavete simple umede, rezultatul fiind același. Mai apoi va fi nevoie să aplici o cremă pentru pantofi sau să lustruiești bine suprafața folosind un burete cu silicon sau o perie. 

Este indicat să te ocupi de pantofii ecologică la fel ca și de cei din piele naturală, deoarece materialele au caracteristici similare. Pielea trebuie întreținută, deoarece dacă își pierde elasticitatea se va crăpa și se va scoroji. Dacă pielea are imperfecțiuni, atunci acolo va fi primul loc care va favoriza deteriorarea, așa că cel mai bine este să ai grijă de încălțămintea ta înainte ca acest lucru să se întâmple.

 

Felul în care ai grijă de pantofii tăi se va reflecta în modul în care aceștia vor rezista purtării timp îndelungat. Pentru a fi sigur că le extinzi durata de viață, tot ceea ce ai de făcut este să le acorzi atenție, timp și îngrijire, pentru ca ei să reziste indiferent de sezon. 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil