Home Fashion 9 trucuri pentru un machiaj rezistent

9 trucuri pentru un machiaj rezistent

by Dinu Alexandra

Obișnuiești să petreci mult timp dimineața ca să îți realizezi un machiaj impecabil, de lungă durată? Atunci, în mod sigur, este dezamăgitor să arunci o privire în oglindă la jumătatea zilei și să observi că look-ul tău strălucitor a dispărut. Femeile își doresc să fie tot timpul atrăgătoare, însă transpirația, umiditatea, temperaturile ridicate sau folosirea incorectă a cosmeticelor pot strica rapid acest efect. Din fericire, există anumiți pași pe care trebuie să îi urmezi cu atenție ca să beneficiezi de un makeup uniform și rezistent. Iată câteva trucuri prețioase care te vor ajuta să prelungești persistența machiajului.

Nu aplica produsele cosmetice imediat după duș

Chiar dacă ești în întârziere, trebuie să aștepți cel puțin 10 minute înainte de a te machia după ce ai făcut duș. În cazul în care vei folosi cosmetice pe pielea caldă acestea vor fi absorbite rapid, iar look-ul tău strălucitor va avea de suferit.

Folosește o bază pentru machiaj

Pregătește-ți tenul în mod corect înainte de a utiliza produsele de makeup. Aplică un gomaj delicat și apoi o cremă hidratantă. Înaintea fondului de ten, folosește un primer transparent, care nu conține ulei, dacă îți dorești ca machiajul tău să reziste pe toată durata zilei. Acesta are rolul de a crea o barieră între piele și fondul de ten, deoarece absoarbe excesul de sebum. Primerul poate fi înlocuit și de o cremă cu efect de protecție solară.

Alege corect fondul de ten

Acest produs cosmetic este esențial împotriva dizolvării machiajului, de aceea e necesar să îl alegi în funcție de tipul tău de ten. În cazul în care ai pielea uscată ori mixtă, optează pentru un fond de ten cât mai cremos. Dacă ai fața cu tendință de îngrășare, alege un produs pudrat care absoarbe uleiul în exces și rezistă întreaga zi.

Pentru tenul normal poți să folosești orice fel de fond de ten, lichid, cremos sau pudrat. Utilizează o nuanță mai deschisă cu un ton decât culoarea naturală a pielii și aplică fondul de ten prin mișcări circulare, cu ajutorul degetelor. Pentru că e important să te asiguri că machiajul tău nu va curge, fixează fondul de ten prin aplicarea unei pudre translucide cu grad înalt de rezistență, care să nu îți păteze fața. Aplică produsul chiar și la nivelul pleoapelor superioare, astfel încât fardurile compacte pe care le folosești să adere perfect.

Utilizează cosmetice waterproof

Indiferent de sezon, produsele rezistente la apă sunt ideale atunci când vrei un machiaj de lungă durată. Vara nu trebuie să îți faci griji pentru transpirație și poți merge fără grijă la piscină, iarna când ninge look-ul tău va fi impecabil, la fel și atunci când plouă sau aerul este umed. Verifică eticheta cosmeticelor cu atenție și dacă sunt înscrise simbolurile 12h ori 24h, înseamnă că au formulă waterproof.

Aplică fard de sprâncene

Sprâncenele încadrează fața și oferă machiajului un aspect natural dacă sunt definite în mod corect. De asemenea, acestea acționează ca o barieră ce nu permite transpirației de pe frunte să ajungă la ochi. Folosește un creion de sprâncene și fixează-l apoi cu fard ca să te asiguri că va rezista cât mai mult timp.

Definește-ți pleoapele cu dermatograf rezistent la apă

În situația în care îți dorești ca machiajul ochilor să fie impecabil de dimineața și până seara, aplică un dermatograf waterproof cât mai aproape de linia genelor. Depășește ușor colțurile exterioare ale pleoapelor cu conturul și astfel nu vei mai avea nici o grijă în ceea ce privește retușul pentru machiajul ochilor. Ca să fixezi cât mai bine, aplică fard de pleoape în aceeași nuanță, iar dacă vrei să accentuezi makeup-ul poți aplica și mascara.

Hidratează buzele pentru rezistența rujului

Dacă vrei să ai buze perfecte, în primul rând asigură-te că sunt hidratate în mod corespunzător. Folosește balsam de buze sau ulei de cocos dacă ai buzele crăpate și uscate. Sunt indicate rujurile rezistente sau cele mate, o opțiune excelentă fiind și rujul lichid persistent. Ca să crești rezistența unui ruj normal, aplică-l pe buze apoi tapotează cu un șervețel uscat, după care folosește din nou rujul sau aplică în straturi ruj, pudră și iarăși ruj.

Evită blush-ul cremos pentru pomeți

Ca să fii sigură că nu riști ca machiajul tău să curgă pe parcursul zilei, aplică un blush în textură compactă pe obraji. În cazul în care folosești produse grase sau cremoase, ele se vor dizolva foarte repede, mai ales în acțiunea directă a razelor soarelui. Utilizează un fard pentru obraz pulbere, rezistent la apă.

Fixează cu atenție machiajul la final

Pentru un plus de rezistență, după finalizarea makeup-ului aplică un spray fixator. Pulverizează-l pe toată fața, de la o distanță de aproape 20 cm, ca să se formeze o peliculă ce va sigila întregul machiaj. Un truc mai puțin cunoscut pentru mai multă persistență este tapotarea feței cu un cub de gheață la final și apoi cu un șervețel uscat, fără a șterge.

Machiajul este un adevărat accesoriu pentru femeile care își doresc să fie în permanență frumoase și atrăgătoare. Realizat cu atenție la detalii și fără a face exces, look-ul tău poate fi intact întreaga zi, fără ca procesul de makeup să fie considerat o misiune imposibilă.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like