Home Utile Ajutorul necesar pentru decesul unei persoane

Ajutorul necesar pentru decesul unei persoane

by GetLokal.ro

Moartea unei persoane apropiate este unul dintre lucrurile pe care multi dintre noi il avem in comun. Acest lucru este ceva normal, care se va intampla o data si o data si pentru care unii dintre noi incearca sa se pregateasca cat mai bine posibil. Insa o astfel de intamplare are o incarcatura emotionala foarte mare astfel incat acceptarea si impacarea cu aceasta idee nu reprezinta aspecte pe care oamenii sa le accepte foarte usor.

Cu cat o persoana tine mai mult la alta iar la un moment dat aceasta pleaca dintre noi pentru totdeauna, cu atat acceptarea acestui lucru este mai grea asa ca acea persoana poate ca nu va reusi de una singura sa treaca peste. Ca si in cazul dezpartitii de cineva iubit, de un partener de exemplu, este nevoie de interventia prietenilor, familiei, chiar a unui expert precum un psiholog care sa aduca argumente solide si sa poata ajuta in trazitia spre o gandire mai buna, contructiva.

In ceea ce priveste decesul unei persoane, primul ajutor vine din partea unei agentii de servicii funerare, cunoscute in termeni tehnici ca si Pompe Funebre. O astfel de firma le ofera celor care trec prin astfel de momente ajutorul necesar in toate privintele, de la pregatirile necesare pentru funeralii, inmormantarea precum si altele dar si suport pe partea emotionala, morala. Prin simplul fapt ca o astfel de agentie se poate ocupa de toate aspectele necesare, chiar si intocmirea documentelor, fara a fi nevoie de prezenta membrilor familiei persoanei decedate, este adusa o alinare acestora, stiind ca persoana draga lor este pe maini bune si va primi atentia necesara in ultimele clipe alaturi de acestia. 

Ce presupune, in mare decesul unei persoane? In primul rand o implicare deplina din partea celor care trebuie sa se ocupe de organizarea funeraliilor, a inmormantarii si a celorlalte procese necesare. Pentru ca este o presiune mult prea mare pentru ca o singura persoana sa se poata ocupa de toate acestea si chiar si pentru mai multe, sunt alese in cele mai multe cazuri serviciile unei agentii de pompe funebre. Pentru ca moartea este unicul nostru destin comun, acestia stiu cum sa abordeze o astfel de situatie, atentia la detalii si implicarea fiind absolute. 

Cele mai citite articole

Funeraliile au rolul de a-i aduce impreuna pe toti apropiatii persoanei decedate, pentru a-i aduce acesteia un ultim omagiu, a-si prezenta condoleantele familiei si pentru a petrece ceva timp pentru o ultima data alaturi de aceasta persoana. In acelasi timp, sunt realizate numeroase aspecte pentru inmormantare precum pregatirea masinii mortuare, a articolelor si accesoriilor funerare necesare pe drum, la biserica si la cimitir si asa cum este obiceiul la noi in tara, mese festive, in special dupa ce persoana decedata a fost condusa pe ultimul drum.

Probabil ca de la un caz la altul si de la o familie la alta, dorintele dar si conditiile in ceea ce priveste inmormantarea unei persoane difera. De aceea, este nevoie de realizarea de pachete funerare complete care sa poata indeplini toate aceste cereri si chiar mai mult. Acestea sunt alcatuite in functie de un anumit buget dar si alte aspecte si pot fi ulterior realizate mici schimbari la cerea clientilor.

Exista atat persoane care doresc a fi inmormantate cat si persoane care vor sa fie incinerate, fie pentru ca cenusa lor sa fie pastrata de cate cei dragi sau ca aceasta sa poata fi depozitata sau imprastiata intr-o zona speciala pentru acestia. Desi un lucru pentru care multi inca se opun la noi in tara, in tarile dezvoltate a devenit ceva mult mai popular si care de asemenea elimina si anumite riscuri, facand aici referite la pandemia inca existenta dar implica si costuri financiare mai mici.

Totodata, exista anumite culturi in care, modul in care o persoana vrea sa isi incheie calatoria este onorat de catre ceilalti, fie ca doreste sa fie inmormantata sau incinerata. Aici nu moartea ci mai degraba viata este considerata o anomalie in existenta unei persoane fapt pentru cei cei apropiati se bucura si sarbatoresc eliberarea seamanului lor si indreptarea spre o viata eterna, mai buna si fara nicio grija. Si avand in vedere faptul ca in cele din urma cu totii avem aceeasi soarta, poate ca acesta este un lucru corect, avand siguranta ca intr-o buna zi vom avea ocazia sa ne reintalnim cu cei dragi care nu se mai afla printre noi. Dar asa cum am precizat, exista multe incertitudini in aceasta afirmatie fapt pentru care ajungem sa avem nenumarate indoieli, regrete si sentimente de vina. 

Pentru ca niciodata nu uitam ceva care ne-a marcat profund, precum prezenta unei persoane in viata noastra, fara indoiala ca vom trai cu amintiri despre acea persoana pentru tot restul vietii, fie ele bune sau mai putin bune. Dar ceea ce este important este ca ne vom aminti de acea persoana si astfel putem spune ca nimeni nu moare cu adevarat daca cel putin o alta persoana isi aminteste. Astfel de ganduri pozitive precum si multe altele sunt transmise de catre o agentie de pompe funebre profesionala catre cei care trec printr-o perioada grea precum decesul unei persoane apropiate. Foarte important pentru toti cei aflati intr-o astfel de situatie este sa nu pastreze sentimentele acumulate inauntrul lor ci sa le exteriorizeze, reusind astfel sa se elibereze de multa presiune, durere sufleteasca, tristete, chiar si furie sau dezamagire iar in timp sa se impace complet cu ideea mortii persoanei dragi.

Cele mai citite articole

You may also like