Home Evenimente Amanet aur daca ai nevoie de bani acum

Amanet aur daca ai nevoie de bani acum

by GetLokal.ro

Daca bijuteriile de aur contin pietre pretioase, evaluarea depinde de tipul, dimensiunea si starea acestora, adica daca sunt deteriorate de zgarieturi, de exemplu. Indiferent daca vii la amanet aur cu o singura piesa sau cu o cutie intreaga de bijuterii, dealerul va evalua toate piesele fara obligatii. Daca doresti sa iti vinzi obiectele de valoare, vei primi banii achitati imediat in numerar. Daca doar vrei sa amanetezi aurul pentru o scurta perioada de timp sau chiar mai lunga, vei primi suma de care ai nevoie, dar va fi necesar sa platesti comisionul lunar.

Ai monede sau lingouri de aur?

Daca ai monede de aur sau lingouri de aur si ai nevoie de bani, aproape intotdeauna are sens sa le vinzi unui dealer reputat, in loc sa le imprumuti. Monedele de aur de investitii, la fel ca si lingourile, sunt tranzactionate aproape de pretul aurului si sunt schimbabile. De indata ce ai din nou suficienti numerar, poti oricand sa cumperi din nou aceeasi moneda.

In afacerea ei, casa de amanet aur se confrunta adesea cu intrebari legate de subiectul aliajelor de aur colorat. In ceea ce priveste aurul alb, in ​​special, exista nenumarate intrebari: De ce aurul alb este alb cand, de altfel, aurul are culoarea sa tipica galben metalic? De ce bijuteriile din aur alb sunt mai scumpe? De ce se obtine aceeasi suma pentru aur alb de 14 carate la rascumparare ca si pentru aur galben de 14 carate, chiar daca ai platit mai mult in prealabil? 

Un motiv pentru pretul mai mare este cu siguranta costul mai mari al materialelor. Pe langa cupru, aliajele de aur colorate contin si metale valoroase precum argintul, paladiu si platina. Dar procesarea mai dificila este si un motiv pentru pretul mai mare. Bijuteriile din aur alb sunt adesea placate cu rodiu inainte de a fi vandute, adica acoperite cu un strat de rodiu pentru a obtine un aspect comparabil cu platina. Aceasta etapa suplimentara de lucru face productia mai scumpa si afecteaza, de asemenea, pretul de vanzare.

Exista si aur alb de 24 de carate?

Nu, pentru ca 24 de carate ar corespunde 100% aurului si deci culoarea ar fi galbena. Cu toate acestea, are nevoie de cel putin 14% platina sau paladiu pentru a da aurului o culoare alba. Aceasta inseamna ca continutul de aur poate fi doar de maximum 86%. In practica, aurul alb exista ca bijuterii de 14 carate cu 58,5% aur sau ca bijuterii de 18 carate cu 75% aur.

De ce nu este primit uneori aurul alb la casa de amanet aur?

Majoritatea aliajelor de aur alb contin cel putin cantitati mici de nichel, un metal care poate provoca o reactie alergica a pielii la aproximativ 15% din populatie. Prin urmare, bijuteriile din aur alb provoaca mancarimi, roseata sau iritatii ale pielii la unele persoane si de aceea, se vand destul de greu.

Cele mai citite articole

Cele mai citite articole

You may also like