Home Utile Amenajarea unei case de vacanță: 3 aspecte esențiale

Amenajarea unei case de vacanță: 3 aspecte esențiale

by GetLokal.ro

O casă de vacanță este o oază de deconectare perfectă de la rutina zilnică și stresul cotidian. Dacă ți-ia propus achiziționarea unei astfel de locuințe departe de zona orașului, într-o zonă rurală sau la munte, îți prezentăm mai jos câteva aspecte esențiale de care să ții cont în amenajarea ei, astfel încât să te bucuri de confortul de care ai nevoie de fiecare dată când te afli acolo. 

Asigură-ți accesul la utilități

Accesul la o rețea de curent, dar și la una funcțională de apă este esențial indiferent unde ai achiziționat casa ta de vacanță, într-un sat, la mare sau la munte. Dacă ai o cabană de exemplu, verifică posibilitate de a fora un puț unde să instalezi un hidrofor sau chiar o pompă mai puternică, dacă este nevoie de o adâncime mai mare, ca să-i asiguri acest confort necesar. 

De asemenea, alimentarea la o sursă de curent este esențială nu doar pentru a putea folosi electrocasnicele precum plită, fierbător sau calorifer electric la nevoie, ci și pentru funcționarea a diferite corpuri de iluminat pe care le vei instala în camere. 

O centrală îți asigură confortul termic dorit 

Chiar dacă ai la dispoziție o sobă sau un șemineu unde poți face un atrăgător foc cu lemne în living, o centrală termică este și ea extrem de funcțională pentru confortul dorit. Un astfel de echipament ar trebui să fie de nelipsit, deoarece este util de fiecare dată când ai nevoie de încălzirea caloriferelor sau a apei pentru spălat.  

Amenajează în funcție de stilul personal preferat

Cele mai citite articole

O casă de vacanță reprezintă un refugiu de care ai nevoie ocazional sau pe un termen mai lung, așa că nu ar trebui să faci rabat de la calitatea materialelor folosite pentru amenajare. Mai mult, la o astfel de investiție cel mai probabil cheltuielile se vor amortiza în timp.

Gândește încă de la început felul în care vrei să arate locuința de vacanță, și stabilește un stil de design pe care să îl urmărești apoi. Folosind materialele potrivite pentru finisare, dar și mobilierul și accesoriile corespunzătoare, vei putea obține refugiul confortabil dorit. 

De exemplu, vei putea renova o cabană veche de la munte într-un stil mai modern,  scandinav sau minimalist, folosind câteva piese de mobilă inspirate din natură, cu linii simple, naturale și elegante. Poți alege să păstrezi și să recondiționezi bârnele vechi de lemn precum și alte elemente structurale interesante, care împreună cu un covor țesut, rustic și câteva piese din ceramică te vor ajuta să păstrezi culoarea și amprenta locală. 

Asigură-te însă că vei crea și o zonă de socializare pentru toți cei care te vor vizita, pe care să o decorez cu fotolii confortabile. Dacă locuința este într-o zonă rurală, dintre modelele de candelabre living poți alege unul de tip pendul vintage, cu aspect retro și prevăzut cu sfoară sau frânghie marinărească, foarte căutat în amenajările interioare moderne. 

Chiar dacă amenajarea unei case de vacanță poate fi un lucru destul de costisitor, fiind necesare investiții substanțiale, trebuie să ai în vedere faptul că aceasta este practic casa ta departe de casă, așa încât nu te sfii să-ți asiguri toate elementele dorite de confort, pentru momentele când te afli acolo singur sau împreună cu cei dragi. 

Cele mai citite articole

You may also like