Home Economie Aplicarea pentru un credit IFN: Condiții esențiale pentru obținerea finanțării

Aplicarea pentru un credit IFN: Condiții esențiale pentru obținerea finanțării

by GetLokal.ro

Există situații în viața fiecăruia dintre noi când avem nevoie să împrumutăm bani pentru acoperirea cheltuielilor obișnuite sau rezolvarea anumitor probleme urgente. Oricare ar fi motivul, știm cu toții că un impas financiar nu suportă amânare, astfel că cel mai simplu mod de a avea acces rapid la o sumă de bani o reprezintă creditele IFN. 

Oferit de o instituție financiară nebancară, acest tip de împrumut a fost special conceput pentru situațiile care au nevoie de rezolvare imediată. Este un credit la îndemâna oricui, dar pentru care trebuie totuși să fie îndeplinite câteva condiții de accesare. Îți prezentăm câteva informații utile despre creditul IFN și cum poți obține o astfel de finanțare.

Solicitantul trebuie să locuiască în România

Una dintre cele mai simple condiții pe care trebuie să le îndeplinească un solicitant pentru un credit IFN este ca acesta să fie rezident în România. Ce înseamnă să fii rezident? Este vorba despre o persoană care îndeplinește cel puțin una dintre următoarele condiții: are domiciliul în România, este prezent în țară cel puțin 183 de zile într-un an sau este cetățean român care lucrează în străinătate în calitate de funcționar ori angajat al României într-un stat străin.

Se acceptă doar intervalul de vârstă 20-70 de ani

În general, cele mai multe IFN-uri se folosesc de acest interval de vârstă pentru acordarea creditelor. Totuși, există și instituții nebancare ce pot accepta pentru accesarea unui împrumut și persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și pot face dovada unui venit. În alte situații, vârsta maximă acceptată la data încheierii contractului de împrumut poate fi de 67 de ani.

Este esențială dovedirea unor venituri periodice

Creditul IFN reprezintă o modalitate sigură și simplă prin care se poate obține o sumă de bani relativ mică pentru rezolvarea situațiilor financiare presante. Deși acesta nu presupune condiții atât de stricte ca cele impuse de bănci, solicitantul trebuie să facă dovada unor venituri periodice. 

Cele mai citite articole

Nu se acceptă doar persoanele care au un salariu lunar ori o pensie, ci și cele care pot arăta că încasează alocație, șomaj, venituri din chirii, câștiguri din dividende ori alte tipuri de indemnizații.

Se cere un cont bancar valabil

Persoana care intenționează să acceseze un credit IFN trebuie să dețină un cont bancar valabil și chiar să aibă serviciul de internet banking activ. În acest cont se va transfera suma de bani solicitată, în doar câteva ore de la transmiterea cererii online.

Sunt necesare câteva documente

Spre deosebire de instituțiile bancare, unde persoanele care vor să împrumute bani se lovesc de foarte multă birocrație, în cazul IFN-urilor situația este total diferită. Sunt solicitate documente, însă este vorba doar despre cartea de identitate și un extras de cont bancar pe o perioadă de 1-3 luni aferent contului de salarizare/pensie, ori alte câștiguri prin care să se dovedească veniturile încasate de către solicitant. Acestea se transmit în format electronic, scanate sau fotografiate, către instituția financiară nebancară.

Trebuie ca solicitantul să aibă acces la internet

O condiție ușor de îndeplinit este ca persoana care vrea să obțină un împrumut IFN să aibă conexiune la internet. Solicitarea de credit se realizează exclusiv online, pe pagina web a instituției financiare nebancare. 

Aici se completează un formular cu câteva informații generale cerute de IFN pentru a se ajunge la stadiul de evaluare, dar și suma dorită sau perioada de rambursare a împrumutului. De asemenea, documentele solicitate se vor transmite tot online, așa că este necesar accesul la internet pentru obținerea finanțării.

Instituțiile financiare nebancare își desfășoară activitatea în condiții legale, iar funcționarea acestora este reglementată prin lege. Condițiile de eligibilitate sunt simple și ușor de îndeplinit de foarte multe categorii de solicitanți. Acest lucru este datorat faptului că un credit IFN se adresează tuturor celor care au nevoie rapid de sume nu foarte mari, pentru a-și rezolva problemele urgente sau situațiile mai puțin plăcute cu care au de-a face.

Cele mai citite articole

You may also like