Home Utile Ce specificatii trebuie sa aiba un monitor LED de calitate?

Ce specificatii trebuie sa aiba un monitor LED de calitate?

by GetLokal.ro

In prezent, majoritatea persoanelor folosesc zilnic calculatorul, laptopul sau platformele de gaming, pentru fiecare dintre acestea ai nevoie de un monitor principal sau secundar care sa iti ofere o experienta autentica a jocurilor sau filmelor la care te uiti. Tine minte ca alaturi de un sistem plus performant ai nevoie de un ecran la fel de bun!

Daca esti in cautarea unui monitor LED pentru PC, insa nu stii ce specificatii trebuie sa indeplineasca acesta, nu iti face probleme, vei gasi in articolul prezent toate informatiile necesare pentru a lua cea mai buna decizie!

Diagnonala monitorului

Un monitor cu diagonala mai mare iti va oferi un sentiment mai placut atunci cand petreci timp in mediul virtual. Cu toate acestea, este important sa iei in considerare cateva crtierii, dimensiunea biroului si distanta dintre tine si monitor. In medie, un ecran cuprins intre 24 si 26 este potrivit pentru majoritatea utilizatorilor. Daca spatiul iti permite atunci alege un monitor cu diagonala mai mare.

Rezolutia monitorului

Rezolutia monitorului, care este exprimata in pixeli, iti ofera o imagine clara: cu cat rezolutia este mai mare, cu atat imaginea va fi mai buna! Aceasta se afla in stransa legatura cu specificatiile tehnice, mai ales cu placa video, asa ca va trebui sa alegi componente compatibile.

Toate monitoarele de pe piata moderna pot sustine rezolutia HD (1366x768p), insa cea mai utilizata rezolutie este Full HD (1920x1080p), iar cea mai buna este 4K sau Ultra HD (3840x2160p).

Contrastul monitorului

Contrastul monitorului te va ajuta sa ajustezi intocmai cum iti doresti luminozitatea, adica raportul dintre culoarea alba si cea neagra. Este o functie foarte buna mai ales pentru iubitorii de gaming deoarece unele jocuri, sau unele arii din jocuri, pot fi mai intunecate decat altele. 

Cele mai citite articole

Acelasi lucru poate fi spus si despre un film, cu siguranta ti s-a intamplat cel putin o data ca din intreaga imagine de pe ecran sa vezi doar titrarea, restul fiind prea intunecat. Ei bine, un contrast cat mai mare va face imaginea mult mai clara.

Rata de refresh si timpul de raspuns

Refresh-ul este unul dintre cele mai importante criterii, mai ales daca esti gamer sau lucrezi cu programe ce nu permit intarzierea actiunilor de la unitatea calculatorului la monitor. Rata de refresh inseamna capacitatea de reimprospatare pe care o are ecranul. Aceasta este exprimata in Hz. Majoritatea monitoarelor au 60 Hz, insa cele UHD pot ajunge chiar si la 144 Hz.

Pe de alta parte, un ecran performant are timpul de raspuns cat mai scazut. Calitatea imaginii se afla in stransa legatura cu aceasta caracteristica. Daca viteza este prea mica atunci imaginea se va incetosa sau dubla. Un monitor bun de gaming ar trebui sa aiba intre 3-7 ms timp de raspuns.

Domeniile in care este utilizat monitorul

Dupa ce ai aflat care sunt principalele caracteristici pe care trebuie sa le iei in seama atunci te gandesti sa achizitionezi un monitor LED nou, este indicat sa te asiguri ca se pliaza pe nevoile tale si pe sarcinile pe care le vei face. 

Este un monitor doar pentru gaming? Il vei folosi si pentru editarea de fotografii sau videoclipuri, lucrezi in programe 3D sau il vei folosi la activitati triviale: browsing si aplicatii care nu necesita resurse puternice si foarte puternice? Dupa ce vei raspunde la aceste intrebari, iti va fi mult mai usor sa alegi produsul ideal pentru tine!

Cu un monitor LED de calitate te vei bucura de fiecare experienta oferita in lumea virtuala, de la jocuri video, la filme, dar si de un produs performant care iti protejeaza ochii de lumina puternica artificiala si de culorile ce se schimba constant in functie de activitatile tale.

Cele mai citite articole

You may also like