Home Utile Baccarat vs. Blackjack. Ce să alegi pentru profit maxim?

Baccarat vs. Blackjack. Ce să alegi pentru profit maxim?

by GetLokal.ro
baccarat-vs-blackjack

Când te plimbi prin orice cazino de prestigiu, vei găsi două jocuri de masă care par să nu rămână vreodată fără adepți: blackjack și baccarat.

Deși cele două jocuri de cărți clasice au multe în comun – două mâini de start cu două cărți, cărți suplimentare extrase la întâmplare și chiar și plăți în bani la pariul de bază – mulți jucători de blackjack nu suportă baccaratul, și viceversa. Mai jos, vei găsi câteva avantajele pe care le aduce jocul de blackjack, în comparație cu cel de baccarat. La final, vizitează Maxbet și pune în practică toate elementele nou aflate.

1. Îndemânarea și strategia înving întotdeauna norocul orb

Principala diferență dintre blackjack și baccarat nu ar putea fi mai evidentă. În primul caz, îndemânarea și strategia caracterizează jocul de blackjack, în timp ce la cel de-al doilea domină șansa aleatorie și norocul orb.

În timp ce mâna de start de două cărți este împărțită la întâmplare la blackjack, jucătorilor li se oferă posibilitatea de a decide efectiv ce să facă cu acele cărți. Abilitatea de a paria pe mâini puternice, de a lovi pe totaluri mai slabe, de a împărți cărți pereche pentru a forma două mâini separate și de a dubla pariul în poziții favorabile este ceea ce face ca blackjackul pe bani reali să fie un joc atât de special.

De cele mai multe ori, jucătorii experimentați preferă să aibă o oarecare formă de control asupra rezultatului final al pariurilor lor. Dacă ar fi vrut ca șansa aleatorie să decidă lucrurile, ar fi jucat pur și simplu sloturi sau ruletă.

2.  Învățarea strategiei de bază este cea mai bună variantă

invatarea-strategiei-de-baza

Decizii, decizii, decizii… blackjackul ține de capacitatea de decizie a jucătorului. Iar acest lucru poate purta foarte bine numele de strategie de bază. Întregul concept se rezumă la evaluarea puterii potențiale a mâinii dealerului pe baza singurei sale „cărți de sus” expuse, apoi comparând-o cu cea pe care o ai tu prin cele două cărți.

Pentru fiecare scenariu imaginabil al cărții de sus vs. mâna de start, graficele strategiei de bază îți arată decizia cea mai profitabilă din punct de vedere matematic din perspectiva probabilității.

Dacă nu ai studiat niciodată ghidurile strategiei de bază de blackjack, fă-ți o favoare și verifică unul chiar acum. Apoi, caută o variantă gratuită de blackjack online și pune în practică aceste cunoștințe.

În timp, vei vedea că nu îți vei mai baza mișcările pe noroc sau intuiție, ci te vei baza pe abilitățile dobândite prin exersare.

3. Avantajul casei este redus la jumătate

Unul dintre avantajele legate de cunoașterea unei strategii de bază este că jocul perfect reduce avantajul inerent al casei la aproximativ 0,50%.

Pentru a avea o perspectivă mai exactă, jucătorii de blackjack slabi care joacă orbește se confruntă cu o ascensiune statistică mult mai abruptă față de un avantaj al casei de 1,50% (sau chiar mai mare, în funcție de cât de slab este într-adevăr jucătorul). În esență, cunoașterea bună a strategiei de bază face ca blackjackul să fie de trei ori mai ușor de învins pe termen lung.

Cele mai citite articole

În ceea ce privește baccarat, avantajul casei este de 1,06% pentru pariul bancherului și de 1,24% pentru pariul jucătorului. Așadar, din start, blackjackul este cel mai bun joc din perspectiva jucătorului.

Mai important, în timp ce jucătorii de blackjack pot deveni mai buni și pot reduce avantajul casei până la acea rată de 0,50%, jucătorii de baccarat sunt blocați cu ceea ce primesc.

4. Un joc individual și totuși de echipă

joc-individual

Una dintre experiențele des întâlnite la un cazino se desfășoară cam așa. Masa este plină de jucători și toată lumea își primește cărțile. Unii jucători au mâini grozave, alții nu au avut neapărat noroc de cărți bune, dar dealerul arată o carte de la 6 în sus. Toată lumea acționează în funcție de mâna proprie, nimeni nu se dă bătut pentru că dealerul este foarte slab, iar drama se amplifică.

Apoi, iată-l – BOOM! Dealerul aruncă o carte cu fața în sus, iar întreaga masă sărbătorește împreună victoria colectivă, în timp ce își încasează câștigurile.

Este adevărat că acest sentiment de camaraderie nu se poate compara cu cel de la o masă de zaruri aglomerată atunci când trăgătorul se încinge. Cu toate acestea, o victorie la blackjack la nivelul întregii mese oferă un sentiment de solidaritate care pur și simplu nu există atunci când joci baccarat.

5. Obținerea plății premium pentru un blackjack natural

Atunci când prinzi un câștig de 100 Ron la baccarat, cel mai mult poți câștiga pe pariul jucătorului suma de 100 Ron.

Chiar mai mult, datorită micului avantaj inerent al mâinii bancherului față de mâna jucătorului, pariurile câștigătoare ale bancherului aduc înapoi doar 95 $ după achitarea taxei de 5% pentru „comision”.

Blackjack, pe de altă parte, nu implică niciun comision. De fapt, atunci când prinzi un blackjack (orice as + orice valoare de 10) la împărțirea cărților, poți transforma acei 100 de dolari în 150 de dolari, grație cotelor de plată premium de 3:2. Și chiar dacă ești blocat la o masă de plată de 6:5, lovirea blackjack-ului îți aduce un profit de 120 de Ron la un pariu de 100 Ron.

Concluzie

Blackjack și baccarat sunt atât de populare pentru că se adresează unor tipuri diferite de jucători. Jucătorii care preferă baccarat în detrimentul blackjackului se duc la cazino pentru a se distra pur și simplu, neîngrădit, cu un joc de noroc.

În schimb, pasionații de blackjack tind să fie mai conservatori, dorind un element de control asupra procedurilor. Orice joc ai alege din cele două, nu uita să pariezi prudent, fără a risca banii de care nu te poți lipsi. Mult succes!

 

Cele mai citite articole

You may also like

banner desktop banner mobil