Home Servicii Bine de știut dacă alegi să îți izolezi locuința cu polistiren extrudat

Bine de știut dacă alegi să îți izolezi locuința cu polistiren extrudat

by GetLokal.ro

Izolarea locuințelor contribuie decisiv la eficientizarea performanțelor energetice ale acesteia, drept pentru care în ultima perioadă se pune foarte mare accent pe acest aspect. 

Pe piața de profil există foarte multe materiale de izolare pentru locuințe, însă polistirenul extrudat rămâne în continuare preferat datorită avantajelor sale atât funcționale, cât și în ceea ce privește prețul. 

Polistirenul extrudat este un material cu proprietăți foarte bune de izolare, cu un coeficient de conductivitate termică foarte mic, de circa 0,039 W/mK, care este folosit la scară largă mai ales în cazul izolării construcțiilor noi. 

Deși este unul dintre materialele cu cele mai ridicate performanțe la nivel de izolatie termică, poți comanda de pe Mathaus polistiren extrudat la pret bun fără să îți faci griji cu privire la costuri. 

Datorită grosimii reduse, față de polistirenul expandat, acest material poate fi folosit atât la interior, cât și la exterior, având aceleași proprietăți de a reține căldura la interior în timpul perioadelor de iarnă și de a păstra răcoarea în timpul verii.

Polistirenul extrudat mai are însă și alte avantaje notabile pe care le discutăm în cele ce urmează.

Polistirenul extrudat este un material dens și omogen

Nu va trebui să îți faci griji cu privire la omogenitatea materialului, în sensul că polistirenul extrudat păstrează aceleași caracteristici în toată masa lui. 

Practic, structura este una compactă, fără goluri sau găuri structurale, iar acest lucru înseamnă de fapt o acoperire continuă, fără rosturi sau goluri prin care s-ar putea pierde căldura de la interiorul locuinței. 

Polistirenul extrudat este un material ușor

Faptul că polistirenul extrudat nu are o greutate considerabilă este foarte important atât pentru construcția care urmează a fi izolată, cât și pentru echipele de muncitori. 

Cele mai citite articole

Polistirenul este astfel ușor de transportat, de manevrat și de prelucrat în vederea montajului, tocmai datorită structurii aerate a acestuia.

În plus el nu va încărca suplimentar construcția la nivel de greutate, acest lucru fiind important atunci când vorbim despre transmiterea încărcărilor la fundație și mai apoi la nivelul terenului de fundare. 

Polistirenul extrudat își păstrează rezistența în timp

Polistirenul este un material care are durabilitate mare, care rezistă foarte bine la umezeală, dar și la cicluri repetate de îngheț – dezgheț. 

Pe de altă parte, polistirenul rezistă la șocuri mecanice și oferă suprafețe care izolează perfect clădirile deoarece cu ajutorul adezivilor și a plasei de armare constituie un second skin al clădirilor. 

Polistirenul extrudat nu permite dăunătorilor să construiască în structură cuiburi și nici nu oferă un mediu propice dezvoltării acestora. 

Izolațiile cu polistiren extrudat nu necesită ajutor specializat pentru montaj

Spre deosebire de cazul vatei minerale sau a spumei poliuretanice, polistirenul este unul dintre materialele care poate fi montat foarte ușor, câtă vreme sunt respectate etapele de punere în operă: pregătirea substratului, reparații la nivelul suportului, aplicarea plăcilor cu adeziv, aplicarea plasei de armare și a diblurilor, aplicarea mortarului de finisare, a hidroizolației și a tencuielii decorative. 

Polistirenul extrudat poate fi utilizat și în spații complexe

Polistirenul extrudat are o grosime mai mare și din acest motiv poate fi folosi în general la lucrări ample, fără detalii spațiale complicate. 

Polistirenul extrudat însă poate fi folosit chiar și în cele mai dificile zone, izolând perfect, cum ar fi, spre exemplu, zona casei scărilor la blocuri. 

Izolațiile realizate cu polistiren extrudat sunt economice și oferă o soluție eficientă la problema consumurilor de energie și a pierderilor de căldură. Dacă vrei o casă eficientă din punct de vedere energetic, atunci polistirenul extrudat poate fi exact soluția de care ai nevoie pentru izolare. 

Cele mai citite articole

You may also like