Home Utile Proiect de amenajare cu ţevi metalice – 3 aspecte de luat în calcul

Proiect de amenajare cu ţevi metalice – 3 aspecte de luat în calcul

by GetLokal.ro

Unul dintre stilurile de amenajare moderne, stilul industrial, a adus în prim-plan folosirea unor elemente de decor care se bazează foarte mult pe diferite piese metalice. Fără doar și poate, amenajările de acest tip sunt unice, însă fiecare proiect de amenajare cu țevi metalice se bazează pe câteva aspecte pe care este foarte important să le ai în vedere. Iată care sunt acestea. 

Folosește țevi dreptunghiulare pentru mobilier și decorațiuni

Dacă vrei să îți creezi singur propriile obiecte de mobilier, atunci ar trebui să ai în vedere folosirea unor țevi care să îți asigure rezistență și stabilitate. Spre exemplu, ţevile dreptunghiulare îți oferă exact aceste caracteristici. Poți folosi aceste tipuri de țevi pentru realizarea picioarelor pentru mese, pentru scaune sau pentru paturi, pentru cadre de pat sau chiar pentru dulapuri. 

Țevile dreptunghiulare sunt exact ceea ce îți trebuie pentru a oferi o notă aparte elementelor de mobilier. Fie că vrei să asamblezi un tip de mobilă specific stilului industrial, fie că vrei pur și simplu să îți amenajezi câteva rafturi de lucru sau chiar câteva polițe pentru ghivece, țeava dreptunghiulară îți oferă exact ceea ce îți este necesar. Poți vopsi țeava sau o poți folosi în varianta sa originală, deoarece aspectul ei nu influențează într-un mod negativ aspectul final al proiectului.

Poți folosi țeava metalică pentru realizarea corpurilor de iluminat

Unele tipuri de țevi îți permit chiar utilizarea pentru construirea unor surse unice de iluminat. Poți alege fie câteva lămpi pe care să le agăți pe o țeavă dreptunghiulară, pe tavan, sau poți chiar să cuplezi câteva becuri uzuale, pentru un aspect ușor rustic. 

În mod cert o astfel de amenajare atrage atenția tuturor, pentru că în mod uzual corpurile de iluminat sunt definite prin eleganță și adesea chiar prin opulență, fiind folosite de cele mai multe ori lustrele sau candelabrele, mai ales dacă vorbim despre camere de dimensiuni mari.

Cele mai citite articole

Pentru a amenaja un astfel de sistem de iluminare vei avea nevoie de ajutorul specialiștilor, iar la nevoie te vei putea folosi de secțiunea țevii deoarece, fiind o țeavă goală pe interior, acest lucru îți va permite să tragi cu ușurință firele de alimentare prin aceasta. Tot ce vei mai avea de făcut este să dai găurile aferente corpurilor de iluminat și să te bucuri de elemente unice, cu o valoare semnificativă, tocmai prin prisma unicității lor. 

Realizează treptele pe structură metalică

Treptele casei tale pot fi punctul de plecare pentru o amenajare deosebită, iar țeava metalică este exact ceea ce îți trebuie pentru un astfel de proiect. Pentru definitivarea structurii vei putea folosi țeava dreptunghiulară, urmând fie să plachezi cu piatră naturală suprafața, fie să lași structura așa cum este.

Treptele metalice aduc avantajul de a nu încărca foarte mult clădires, tocmai pentru că țeava și alte elemente de construcții metalice sunt structuri relativ ușoare. În plus, scările metalice sunt estetice și funcționale, rezistente și sigure. 

Țeava dreptunghiulară își găsește locul într-un număr amplu de proiecte de amenajare, însă pentru a fi sigur de rezultatele obținute, ar trebui să verifici foarte bine calitatea acestor țevi. Cumpără doar din magazinele specializate, unde reprezentaţii cu ani buni de experiență în domeniu vor ști în mod cert ce anume să îți ofere, în funcție de detaliile proiectului. 

Dacă și tu vrei o locuință cu aspect unic, atunci acest tip de țeavă este cel mai potrivit. Vei vedea că elementele create vor dăinui în timp, iar tu vei fi mulțumit de felul în care va arăta casa ta. 

Cele mai citite articole

You may also like